Εκοιμήθη ο Ιερόθεος.

Την Τρίτη, λίγο μετά τις οχτώ το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος πρώην Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας
πατέρας Ιερόθεος εκοιμήθη. Με σπουδαίο πνευματικό και ποιμαντικό έργο ο μακαριστός Ιερόθεος αγαπήθηκε με ζέση από τους κατοίκους της Αίγινας για την αφοσίωση του, την πνευματικότητα του και τους ακατάπαυτους αγώνες του.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά που αναγγέλθηκε η εκδημία του μακαριστού γέροντα πολλοί ήταν οι πιστοί που συγκεντρώθηκαν στο Δεσποτικό του νησιού με σκοπό να προσκυνήσουν τη σορό του. Η συγκίνηση μεταξύ των πιστών στο νησί είναι έκδηλη.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Πέμπτη στις 11 το πρωί στο Ναό του Αγίου Νεκταρίου.

Σύντομο Βιογραφικό.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κυρός Ιερόθεος (κατά κόσμος Σπυρίδων) Τσαντίλης, γεννήθηκε στην Πάτρα τον Ιούνιο του 1920. Ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το καλοκαίρι του 1957 έλαωε την απόφαση της ολοκληρωτικής αφιερώσεως του εις την Εκκλησία και στις 2 Φεβρουαρίου του 1958, εκάρη μοναχός εις την Ιερά Μονήν Γηροκομείου Πατρών, λαμβάνοντας το όνομα Ιερόθεος.

Στις 17 Απριλίου του ίδιου έτους εχειροτονήθη πρρεσβύτερος υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών κυρού Κωνσταντίνου, ο οποίος τον εχειροέτησε αυθημερόν Αρχιμανδρίτη και την επομένη του ανέθεσε τα καθήκοντα του Πρωτοσυγκέλλου της ιεράς Αποστολικής Μητροπόλως των Πατρών. Ο πατέρας Ιερόθεος σας Πρωτοσύγκελλος, έγινε το φωτεινό παράδειγμα για τους κληρικούς και το σεβαστό πρόσωπο για το λαό, ο οποίος εδιδάσκετο με τα κηρύγματα του.

Στις 21 Ιουνίου του 1967, εξελέγη Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, διαδεχόμενος τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρού Προκόπιο.

Με μέριμνα του ανεγέρθησαν και αποκαταστάθηκαν δεκάδες Ναοί μεταξύ των οποίων και ένας από τους μεγαλύτερους Ναούς της Ορθοδοξίας, ο Ναός του Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού στην Αίγινα, του οποίου τα εγκαίνια αξιώθηκε να τελέσει στις 21 Μαΐου του 1994.

Ο διάδοχος του στο Μητροπολιτικό θρόνο της Ύδρας Σεβασμιότατος Εφραίμ προ δεκαετίας χαρακτηρίζει τον σεπτόν Γέροντά του ως: "λειτουργόν απαράμιλλον... μυσταγωγόν ιερουργόν...απαγγέλει μετά πάθους και δέους τα λειτουργικάς ευχάς... η ανάγνωσις της ευχής "Ουδείς άξιος" είναι συγκλονιστική..."

Στις 14 Δεκεμβρίου του 2000 προσβεβλημένος από ανίατη ασθένεια των οστών παραιτήθηκε από το Μητροπολιτικό θρόνο, μη δυνάμενος να ασκεί τα αρχιερατικά του καθήκοντα.Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png