Εγκαίνια και Θυρανοίξια στο ανακαινισμένο Κέντρο Νεότητας Αίγινας. .

Γράφει ο Νεκτάριος Λαβούτας.

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου  το απόγευμα, παρουσία του Ιερού Κλήρου του νησιού μας, εκπροσώπων της Δημοτικής αρχής και πλήθος κόσμου, έγιναν εγκαίνια του ανακαινισμένου Κέντρου Νεότητας Αίγινας από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Εφραίμ. Μετά το πέρας των εγκαινίων, έγιναν τα θυρανοίξια των δύο παρεκκλησίων του Κέντρου ενώ ο Σεβασμιώτατος εξηγούσε στου παρευρισκομένους το τελετουργικό. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος με την καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Θεοδοσία μοναχή έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων, στην αμφιθεατρική αίθουσα υπό την μουσική υπόκρουση της φιλαρμονικής του μουσικού συλλόγου "Μούσα", που απαρτίζουν τα παιδιά και στελέχη του Κέντρου Νεότητας. Ο υπεύθυνος του Κ. Νεότητας Αρχ. π. Σάββας Ζέρβας, αναφέρθηκε στο τεράστιο έργο που έγινε σε σύντομο σχετικά χρόνο με το ελάχιστο οικονομικό κόστος, χάρη στη βοήθεια και το αρχιτεκτονικό ταλέντο του Πρωτ. π. Ιωάννη Βλάχου, που τον ευχαρίστησε για την προσφορά του.

{magictabs}|||| Video 1::

|||| Video 2::

{/magictabs}
Αναφέρθηκε επίσης με συγκίνηση για την σημαντική ηθική υποστήριξη του Γεν. Αρχιερατικού Επόπτη Αιγίνης Πανοσιολ. Αρχ. π. Αμφιλόχιου Γελαδάκη ο οποίος υποστήριξε ποικιλοτρόπως αυτό το έργο. Από την πλευρά του δήμου, ο αντιδήμαρχος Αιγίνης κ. Νεκτάριος Κουκούλης επισήμανε το μεγάλο έργο που επιτελείτε στο χώρο της νεότητας από τα στελέχη της Μητροπόλεως και ότι ο δήμος θα είναι αρωγός σε ότι του ζητηθεί. Μεστός ο λόγος της καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου, που είχε σαν θέμα την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις στη τοπική κοινωνία της Αίγινας και ότι η Ι.Μ. του Αγίου Νεκταρίου συμβάλει στο να απαλύνει οικονομικά οικογένειες του νησιού. Την εκδήλωση έκλεισε Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του κτιρίου, ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλαν και συνεργάστηκαν για την ανακαίνισή του, λέγοντας χαρακτηριστικά ‘’το κέντρο το φτιάξαμε για τα παιδιά μας, για τα παιδιά της Αίγινας’’. Ο Πρωτ. π. Νικόλαος Γαρυφάλλου με την παιδική χορωδία κάλυψαν μουσικά την εκδήλωση, αποσπώντας τα χειροκρότημα τα του κοινού. Μετά το πέρας της εκδήλωσης παρετέθη κέρασμα στο αρχονταρίκι του Κέντρου.

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png