Μήνυμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ.κ. Εφραίμ.

Ιερά Μητρόπολις
Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης,
Ερμιονίδος και Τροιζηνίας

Προς το Χριστεπώνυμον πλήρωμα,
Κλήρον και λαόν
Της καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Αγαπητοί μου,
Μετά βαθύτατης συγκινήσεως αγγέλομεν εις υμάς, ότι ο πολυσέβαστος και προσφιλέστατος Μητροπολίτης και πνευματικός Πατέρας μας, πρώην Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κυρός Ιερόθεος, εκοιμήθη εν Κυρίω την 08:30 μ.μ. της 15ης του Μηνός Ιουλίου 2008.

Η προς Κύριον εκδημία του αειμνήστου Μητροπολίτου και Γέροντος ημών δημιουργεί θλίψιν και στενοχωρίαν εις τα καρδίας όλων μας.

Ο αείμνηστος Ποιμενάρχης μας διηκόνησε εν ζήλω επί τριάκοντα τρία έτη την Ιεράν Μητρόπολιν ημών κατακοσμήσας αυτήν δι' εξαιρέτων Ιδρυμάτων. Υπήρξεν εκκλησιαστικός ανήρ πρώτου μεγέθους και άφηκε μνήμην παραδοσιακού, φιλαγίου, λογίου, πεπαιδευμένου και δραστήριου Ιεράρχου.

Ας ευχηθώμεν υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του εν σκηναίς αγίων και δικαίων.

Το σεπτόν σκήνωμα του αειδίμου Μητροπολίτου θα τεθή εις προσκύνημα εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης. Η κηδεία θα τελεσθεί την 17η Ιουλίου 2008 και ώραν 11:00 π.μ. εν τω ως άνω Ιερώ Ναώ και η ταφή του σεπτού αυτού σκηνώματος εις τα προαύλια αυτού.

Παρακολούντες οι εφημέριοι να σημανουν πενθίμως τους κώδωνας των Εκκλησιών. Την ημέραν δε και ώραν της κηδείας να τελεσθεί επιμνημόσυνος δέησις εις τους Μητροπολιτικούς Ναούς των Νήσων, τη συμμετοχή, όσων κληρικών δεν θα προσέλθουν στην Αίγινα, των αρχών και του λαού.

Προσκαλούμεν όσους επιθυμούν να καταθέσουν στέφανον προς τιμή του σεπτού νεκρού, όπως αντί τούτου καταθέσουν τας δωρεάς αυτών υπέρ φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ.κ. Εφραίμ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png