Τα παλαιά επαγγέλματα του Μεσαγρού. Εκδήλωση από τους μαθητές της Γ' τάξης του γυμνασίου Μεσαγρού.

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση, παρουσίασαν οι μαθητές της Γ' τάξης του Γυμνασίου του Μεσαγρού σήμερα το πρωί. Πρόκειται για την εργασία τους με θέμα: "Τα παλαιά επαγγέλματα του Μεσαγρού Αίγινας", εργασία που αποδόθηκε με σύγχρονο τρόπο και κατέγραψε επαγγέλματα που χάθηκαν στο χρόνο ή που διατηρούνται μέχρι τις ημέρες μας, αλλά με διαφορετικές μεθόδους και δεξιότητες.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, παρουσιάστηκαν παραδοσιακά επαγγέλματα όπως εκείνα των: ρετσινά, κανατά, ασβεστοποιού, καρβουνοποιού, ξυλοκόπου, οινοπαντοπώλη, νερουλά, αυγουλά, οργανοπαίχτη, καραβοκύρη, νταμαρτζή, αγωγιάτη, ψαρά, αλωνάρη, Θεριστή, ελαιοτρίβη, ανθοκόμου, πηγαδά και αγροφύλακα. Το ενδιαφέρον στην εργασία των μαθητών, ήταν κυρίως στο γεγονός, ότι ανέσυραν τόσο λαογραφικά στοιχεία, όσο και στοιχεία κοινωνικά και οικονομικά από μια εποχή μερικές δεκαετίες πίσω.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αίγινας κύριος Νίκος Οικονόμου, που συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού κύριος Μανώλης Λεούσης. Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης ο κ. Σπύρος Γαλάρης και ο κύριος Νεκτάριος Κουκούλης, οι οποίοι βοήθησαν σημαντικά τους μαθητές, όπως άλλωστε και ο κύριος Νίκος Χαλδαίος. Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η εκπαιδευτικός κυρία Αθανασία Λαμπρινού, την οποία συνεχάρη, όπως άλλωστε και τους μαθητές της, η διευθύντρια του σχολείου κυρία Ειρήνη Μανούσου.