Το ΓΕΛ Αίγινας σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το Δήμο Αίγινας οργανώνουν για τρίτη φορά Θερινό Σχολείο Φυσικής στην Αίγινα.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο 4ος πανελλήνιος διαγωνισμός Φυσικής για μαθητές Δημοτικού,  της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στην Αίγινα. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Αίγινας   το Σάββατο 14/5/2016.

1. Θερινό σχολείο φυσικής και πάλι στην Αίγινα.
 Το ΓΕΛ Αίγινας σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το Δήμο Αίγινας οργανώνουν για τρίτη φορά  Θερινό Σχολείο Φυσικής στην Αίγινα  από τις 25-30 Αυγούστου
 Σκοπός  του θερινού σχολείου είναι η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών  να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν ,χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση ,αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.
Στόχος του Θερινού σχολείου είναι να μελετούν και να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση  την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν ,να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες .
 Τα θερινά σχολεία της Ε.Ε.Φ. απευθύνονται σε απόφοιτους της Α΄ Β΄ Γ΄ τάξης Γυμνασίου και Α΄ Β΄ Γ΄ τάξης Λυκείου και θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων.  Τα θέματα της Φυσικής που θα αναπτυχθούν είναι τα ακόλουθα:
α) Μηχανική & Εφαρμογές , β) Ηλεκτρομαγνητισμός γ) Σχετικότητα  δ)  Κβαντική Φυσική ε) Κοσμολογία  ζ) Τοπολογία & Περιβάλλον
Τα παραπάνω θέματα θα πλαισιωθούν από μια σειρά πειραμάτων που σκοπό  έχουν να εισάγουν τον μαθητή στην πειραματική μέθοδο απόκτησης και ελέγχου της γνώσης.   
Το πρόγραμμα του Σχολείου θα αποτελείται από 2 διαλέξεις καθημερινά:
10.00 - 11.30   : Πρωινή Διάλεξη,12.00 - 13.30  : Μεσημεριανή διάλεξη
19.30 - 21.00  : Δραστηριότητα
Κόστος:  Δωρεάν για τους μαθητές της Αίγινας
Καλούμε τους μαθητές όλων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού να συμμετάσχουν στο Θερινό σχολείο Φυσικής υποβάλλοντας αίτηση στο ΓΕΛ Αίγινας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png