Νέο δομημένο πρόγραμμα σχολικής και μαθησιακής μελέτης για παιδιά 4 - 6 ετών από τις "Δεξιότητες λόγου, έκφρασης & πράξης".

Με την ευκαιρία της παρουσίασης ενός νέου δομημένου προγράμματος, σχολικής και μαθησιακής μελέτης, για παιδιά 4 - 6 ετών, η κυρία Βασιλική Τζήκα, ειδική παιδαγωγός, φιλόλογος, εκπαιδευτικός αυτόνομης διαβίωσης, έκανε την ακόλουθη ενημέρωση: "Το θεραπευτήριο "Δεξιότητες λόγου, έκφρασης & πράξης" πραγματοποιεί για δεύτερη , συνεχόμενη χρονιά πρόγραμμα σχολικής και μαθησιακής ετοιμότητας. Τί σημαίνει "σχολική ετοιμότητα" ; Η σχολική ετοιμότητα αναφέρεται στη συνολική ωριμότητα που πρέπει να παρουσιάζει το παιδί, προκειμένου να μεταβεί στην επόμενη σχολική χρονιά ομαλά. Πώς ελέγχουμε το επίπεδο της σχολικής ετοιμότητας ; Ελέγχουμε τους μαθητές σε όλες τις απαραίτητες δεξιότητες και συγκεκριμένα στις κινητικες, διανοητικές, συναισθηματικές, γλωσσικές, γνωστικές και κοινωνικές.

Πώς ; Ο έλεγχος αυτός πραγματοποιείται μέσω έγκυρων και σταθμισμένων αξιολογητικών τεστ απ' όλη τη διεπιστημονική ομάδα (ειδική παιδαγωγό , εργοθεραπεύτρια, λογοθεραπεύτρια, ψυχολόγο και παιδοψυχίατρο). Αν διαπιστωθεί κάποια δυσκολία, ξεκινάμε το ανάλογο πρόγραμμα αποκατάστασης της δυσκολίας. Προκειμένου να ολοκληρωθεί και η μαθησιακή ετοιμότητα των παιδιών, παρέχεται από την ειδική παιδαγωγό ειδικό πρόγραμμα πρώτης γραφής, ανάγνωσης και μαθηματικών , προκειμένου οι μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες που σχετίζονται με τον προφορικό λόγο, την κατανόηση, τη γραφή, την ανάγνωση και τα μαθηματικά".

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε με την κυρία Τζήκα Βασιλική στο τηλέφωνο: 6976 081 077, facebook : Δεξιότητες λόγου, έκφρασης & πράξης, email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το θεραπευτήριο "Δεξιότητες λόγου, έκφρασης & πράξης"  βρίσκεται στη διεύθυνση Νεοπτολέμου 10 στο κέντρο της Αίγινας.