Νέο δομημένο πρόγραμμα σχολικής και μαθησιακής μελέτης για παιδιά 4 - 6 ετών από τις "Δεξιότητες λόγου, έκφρασης & πράξης".

Με την ευκαιρία της παρουσίασης ενός νέου δομημένου προγράμματος, σχολικής και μαθησιακής μελέτης, για παιδιά 4 - 6 ετών, η κυρία Βασιλική Τζήκα, ειδική παιδαγωγός, φιλόλογος, εκπαιδευτικός αυτόνομης διαβίωσης, έκανε την ακόλουθη ενημέρωση: "Το θεραπευτήριο "Δεξιότητες λόγου, έκφρασης & πράξης" πραγματοποιεί για δεύτερη , συνεχόμενη χρονιά πρόγραμμα σχολικής και μαθησιακής ετοιμότητας. Τί σημαίνει "σχολική ετοιμότητα" ; Η σχολική ετοιμότητα αναφέρεται στη συνολική ωριμότητα που πρέπει να παρουσιάζει το παιδί, προκειμένου να μεταβεί στην επόμενη σχολική χρονιά ομαλά. Πώς ελέγχουμε το επίπεδο της σχολικής ετοιμότητας ; Ελέγχουμε τους μαθητές σε όλες τις απαραίτητες δεξιότητες και συγκεκριμένα στις κινητικες, διανοητικές, συναισθηματικές, γλωσσικές, γνωστικές και κοινωνικές.

Πώς ; Ο έλεγχος αυτός πραγματοποιείται μέσω έγκυρων και σταθμισμένων αξιολογητικών τεστ απ' όλη τη διεπιστημονική ομάδα (ειδική παιδαγωγό , εργοθεραπεύτρια, λογοθεραπεύτρια, ψυχολόγο και παιδοψυχίατρο). Αν διαπιστωθεί κάποια δυσκολία, ξεκινάμε το ανάλογο πρόγραμμα αποκατάστασης της δυσκολίας. Προκειμένου να ολοκληρωθεί και η μαθησιακή ετοιμότητα των παιδιών, παρέχεται από την ειδική παιδαγωγό ειδικό πρόγραμμα πρώτης γραφής, ανάγνωσης και μαθηματικών , προκειμένου οι μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες που σχετίζονται με τον προφορικό λόγο, την κατανόηση, τη γραφή, την ανάγνωση και τα μαθηματικά".

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε με την κυρία Τζήκα Βασιλική στο τηλέφωνο: 6976 081 077, facebook : Δεξιότητες λόγου, έκφρασης & πράξης, email : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το θεραπευτήριο "Δεξιότητες λόγου, έκφρασης & πράξης"  βρίσκεται στη διεύθυνση Νεοπτολέμου 10 στο κέντρο της Αίγινας.Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png