2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας. Θεατρική παράσταση: "Όρνιθες" του Αριστοφάνη, από την Δ΄τάξη.

Την κωμωδία του Αριστοφάνη οι "Όρνιθες", παρουσίασαν χθες οι μαθητές της Δ' τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων για την λήξη του σχολικού έτους. Οι γονείς και οι συγγενείς των μαθητών χειροκρότησαν την προσπάθεια τους. Η γιορτή λήξης συνεχίζεται σήμερα στις 9 μ.μ. με τη γιορτή αποφοίτησης της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου και ένα μικρό αφιέρωμα σε μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που αποχωρούν.

Λίγα λόγια για το έργο: Δύο Αθηναίοι φίλοι, ο πονηρός Πεισθέταιρος και ο αγαθός Ευελπίδης, επιθυμούν να βρουν το πουλί τσαλαπετεινό (που άλλοτε ήταν άνθρωπος, ο βασιλιάς Τηρέας) για να το ρωτήσουν σε ποια πόλη μπορεί κανείς να ζήσει ήσυχα, πλούσια και ειρηνικά. Στην εισαγωγή του έργου, λοιπόν, εμφανίζονται οι δύο φίλοι να πετούν μέσα από το δάσος, ο ένας πάνω σε μια κουρούνα και ο άλλος σε μια καλιακούδα, δηλώνοντας ότι μεταναστεύουν επειδή βαρέθηκαν τη δικομανία των Αθηναίων.

Όταν πια βρίσκουν τον τσαλαπετεινό, εκείνος τους απογοητεύει, καθώς δεν έχει να προτείνει καμία πόλη που να τους αρέσει. Τότε όμως ο Πεισθέταιρος συλλαμβάνει την ιδέα να ιδρύσουν μαζί με τον τσαλαπετεινό-Τηρέα την πόλη των πουλιών στους αιθέρες, στο μεσοδιάστημα δηλαδή μεταξύ του κόσμου των ανθρώπων και του κόσμου των θεών. Ο τσαλαπετεινός πείθεται και καλεί τα πουλιά για να τους ανακοινώσουν μαζί το σχέδιο του Πεισθέταιρου.