Ο κύριος Νίκος Κάτσας και η κυρία Ευγενία Κουτσονίκα για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Με την ευκαιρία της ανάρτησης της βαθμολογίας των μαθητών που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και της έναρξης της καλοκαιρινής προετοιμασίας στο φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης e-Gnomonas, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, η κυρία Ευγενία Κουτσονίκα και ο κύριος Νίκος Κάτσας, έκαναν μία εμπεριστατωμένη ανάλυση των αποτελεσμάτων, δίνοντας παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για το πως πρέπει να γίνει η διαχείριση αυτών των αποτελεσμάτων.

"Οι μαθητές καλούνται να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία μέχρι τις 8 Ιουλίου. Από τα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν, θα μπορούσαμε να ρισκάρουμε και να πούμε μερικά πράγματα για το πως θα κινηθούν οι βάσεις φέτος. Και λέω να ρισκάρουμε διότι ως γνωστόν από φέτος το σύστημα έχει αλλάξει και οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο από μηδενική βάση. Διότι από τη μία δεν μετράει ο προφορικός βαθμός, ο οποίος πρόσθετε περίπου 600 μόρια στον τελικό βαθμό και από την άλλη οι μαθητές έχουν εξεταστεί σε τέσσερα μαθήματα και έχει περιοριστεί ο αριθμός των πεδίων που μπορούν να επιλέξουν", εξηγεί η κυρία Κουτσονίκα παραθέτοντας στην συνέχεια μία ειδική ανάλυση, που θα φανεί πολύ χρήσιμη στους υποψηφίους.

"Από την πλευρά θα ήθελα να επισημάνω ότι οι τυχεροί των πανελλαδικών εξετάσεων θα είναι όσοι τυχεροί επέλεξαν να δώσουν μαθητικά, ανοίγοντας τις σχολές του δεύτερου επιστημονικού πεδίου", λέει ο κύριος Κάτσας, συμπληρώνοντας ότι: "Σε αυτό το πεδίο επειδή οι εισακτέοι είναι όσοι περίπου και οι θέσεις που υπάρχουν, όλοι θα έχουν πρόσβαση σε κάποια σχολή. Οι μεγάλοι άτυχοι των φετινών πανελληνίων, είναι ο μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης οι οποίοι είχαν πάρει ως μάθημα επιλογής τη βιολογία γενικής παιδείας, με σκοπό την πρόσβασή τους σε παραϊατρικά επαγγέλματα του τρίτου επιστημονικού πεδίου, οι οποίοι λόγω της μεγάλους ανόδου των βάσεων δεν θα τα καταφέρουν. Επίσης, άτυχοι είναι οι μαθητές που πέτυχαν μέτριες βαθμολογίες και δεν είχαν πάρει τα μαθηματικά, οι οποίοι πάλι δεν θα καταφέρουν να πετύχουν σε κάποια σχολή".

Ο κύριος Κάτσας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις σωστές επιλογές κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού. "Συνιστώ σε όλους τους μαθητές να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους με πολύ μεγάλη προσοχή και πάντα με τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Το φροντιστήριο είναι στη διάθεση των μαθητών μας, για κάθε απορία σχετικά με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Τέλος, εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλό καλοκαίρι και καλά αποτελέσματα".

Περισσότερες πληροφορίες για τα θερινά τμήματα προετοιμασίας μπορείτε να δείτε εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png