Η "Σκουφοκοκκινίτσα" στο θεραπευτήριο "Δεξιότητες".

Μία όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο θεραπευτήριο "Δεξιότητες", με δεκάδες παιδιά να υποδέχονται την μικρή "Σκουφοκοκκινιτσα" και βέβαια τη συγγραφέα του παραμυθιού Μαρίνα Γιώτη. Την εκδήλωση προλόγισε η υπεύθυνη του θεραπευτηρίου "Δεξιότητες" κυρία Βασιλική Τζήκα.

"Τι πραγματικά έγινε στο δάσος; Ποιος ήταν τελικά αυτός ο Κυνηγός και πώς βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή εκεί για να σώσει την Κοκκινοσκουφίτσα; Ήταν ο Κακός ο Λύκος τόσο κακός όσο νομίζουμε; Τι γύρευε η μικρή Κοκκινοσκουφίτσα μόνη της στο δάσος; Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ, Φάνης ο Μπούφος, είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις του γνωστού παραμυθιού.

Ένα βιβλίο που μιλάει για τον ρατσισμό στα κλασικά παραμύθια, τον σχολικό εκφοβισμό και τη φιλία. Ένα εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς που μαθαίνει στα παιδιά να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές και να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη. Γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα, αλλά και δυο όψεις τα νομίσματα".

Η Μαρίνα Γιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Marketing και Καλές Τέχνες στο Georgetown University της Washington, DC όπου αποφοίτησε το 1997. Συνέχισε τις σπουδές της στο Pratt Institute στη Νέα Υόρκη Σχεδιασμό Οπτικής Επικοινωνίας και Εικονογράφηση από το οποίο αποφοίτησε με τιμητικές διακρίσεις το 1999. Από το 2003 είναι βραβευμένη δημιουργική διευθύντρια και συνέταιρος στη Sonar marketing και πρόεδρος στο αθλητικό κέντρο Sunny Sports Club. Έχει τιμηθεί με το John Peter’s Publication Award από το Art Directors Club της Νέας Υόρκης και τα διεθνή βραβεία Pentawards για τη δουλειά της. Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Η Στιγμούλα» και ακολούθησαν «Η Στιγμούλα είναι δυνατή!» το 2015 και «Σκουφοκοκκινίτσα» έναν χρόνο αργότερα από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με βιωματικά παιχνίδια συναισθημάτων με τις θεραπεύτριες Βασιλική Τζήκα Βασιλική και Άννα Πολυχρονοπούλου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png