Δημιουργικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης "Magic Bus".


Το εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης "Magic Bus", παρουσίασε η κυρία Θεοδώρα Σπυριδάκη, διευθύντρια σπουδών του Κέντρου Ξένων Γλωσσών και Διά Βίου Μάθησης "Σύγχρονο", μιλώντας στο Aegina Portal. Το εργαστήρι λειτουργεί στον ισόγειο χώρο του κέντρου, που βρίσκεται στην οδό Φανερωμένης 7 απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο Αίγινας. Οι ώρες λειτουργίας είναι 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και προσφέρει δημιουργική και εκπαιδευτική απασχόληση σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Μέσα σε ένα προσεγμένο χώρο, τα παιδιά μαθαίνουν από τα τραγούδια και τη μουσική ή δημιουργούν χειροτεχνίες με διάφορα υλικά. Το εργαστήρι προσφέρει επίσης και μουσικοκινητική εκπαίδευση.

Οι επιλογές είναι πολλές, καθώς ο χώρος προσφέρεται και για τους γονείς, που μπορούν να γνωρίσουν δημιουργικές δραστηριότητες. Το πρωινό πρόγραμμα του "Magic Bus" έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνει τις εργαζόμενες μητέρες. Μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν εκτός από μαθήματα τεχνών και μαθήματα ξένων γλωσσών στον όροφο του κτιρίου. Ο χώρος παραμένει ανοιχτός τόσο τα απογεύματα, όσο και τα Σαββατοκύριακα για μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες και προσφέρει μαθήματα όπως: ζωγραφική, σχέδιο, εικαστικά, αγγειοπλαστική, μουσικοκινητική, τοξοβολία, διαδραστική αφήγηση παραμυθιών με διάφορες κατασκευές.

Το "Magic Bus" είναι γεμάτο εκπλήξεις! Συχνά φιλοξενεί έκτακτα εργαστήρια, αλλά και θεατρικό παιχνίδι, αλλά και σεμινάρια, όπως για παράδειγμα κατασκευή κοσμημάτων. Όπως εξηγεί η κυρία Σπυριδάκη, ο χώρος θα λειτουργήσει και το καλοκαίρι με όλες τις παραπάνω εκπαιδευτικές και δημιουργικές δραστηριότητες, ενώ θα παρέχει σίτιση και διαμονή για τα παιδιά που δεν διαμένουν στην Αίγινα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να έχουν όσοι επιθυμούν στο τηλέφωνο 22970 27297 ή στο κτίριο του Κέντρου Φανερωμένης 7, στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας.