"Ελλήνων έργα - Το ταξίδι του ανθρώπου". Θεατρική παράσταση από το Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης.


Μία φροντισμένη θεατρική παράσταση παρουσίασαν χθες το απόγευμα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Κυψέλης στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη. Η σχολική θεατρική παράσταση είχε τίτλο: "Ελλήνων  έργα - Το ταξίδι του ανθρώπου" και το θέμα της ήταν ένα ταξίδι, μία διαδρομή από τον Όμηρο και τον Αριστοφάνη, ως τον Ελύτη και τον Χατζιδάκι. Την εκδήλωση παρουσίασε η διευθύντρια του σχολείου κυρία Ευαγγελία Βογιατζή. Η κυρία Βογιατζή ευχαρίστησε έναν προς έναν όλους όσους βοήθησαν ή συνεισέφεραν ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτή τη παράσταση. Επίσης διαβάστηκε επιστολή του βουλευτή κυρίου Κώστα Κατσαφάδου.

Το αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη κατάμεστο από γονείς και συγγενείς των μικρών μαθητών, που χειροκρότησαν τις προσπάθειές τους σε ένα ομολογουμένως δύσκολο εγχείρημα. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι μουσικές επιλογές της παράστασης, που από την αρχή λειτούργησαν ως όχημα για τα επί σκηνής δρώμενα. Οι μαθητές συμμετείχαν με προσήλωση, δείχνοντας παράλληλα ότι απολαμβάνουν κάθε στιγμή σε αυτή την παράσταση.Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ίδρυμα Ανδρέα Δ. Καψάλη υποδέχεται μαθητές, διαθέτοντας τους χώρους του ιδρύματος για εκδηλώσεις, στηρίζοντας έτσι την πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών τους.

Την εκδήλωση παρακολούθησε η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κυρία Καίτη Σαλπέα, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Νεκτάριος Λεούσης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κυψέλης κύριος Κώστας Λορέντζος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου.