Η ειδική παιδαγωγός κυρία Τζήκα Βασιλική, παρουσιάζει τις υπηρεσίες του θεραπευτηρίου: "Δεξιότητες λόγου, έκφρασης και πράξης".


Η ειδική παιδαγωγός κυρία Βασιλική Τζήκα , μίλησε στο Aegina Portal παρουσιάζοντας τις υπηρεσίες και τους χώρους του θεραπευτηρίου: "Δεξιότητες λόγου, έκφρασης και πράξης". "Το θεραπευτήριο ''Δεξιότητες λόγου, έκφρασης και πράξης στεγάζεται στην οδό Νεοπτολέμου 10 , στο κέντρο της Αίγινας και λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο. Παρέχει υπηρεσίες λογοθεραπείας , εργοθεραπείας, ειδικού παιδαγωγού, ψυχολόγου (συμβουλευτική γονέων και θεραπείες συμπεριφοράς του παιδιού), παιδοψυχιάτρου και σχολικής μελέτης. Παρέχεται δωρεάν η αξιολόγηση από όλη την ομάδα των θεραπευτών μας (λογοθεραπεύτρια,εργοθεραπεύτρια, ειδική παιδαγωγό και ψυχολόγο) ώστε να εντοπιστούν οι δυσκολίες του παιδιού σε όλους τους τομείς και αντιμετωπιστούν σφαιρικά και διεπιστημονικά. Οι θεραπευτές είναι απόφοιτοι τμημάτων ελληνικών ανώτατων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καταρτισμένοι και ενήμεροι για όλες τις πρόσφατες εξελίξεις της ειδικής αγωγής.

Οι αίθουσες είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες της κάθε ειδικότητας (όπως η αίθουσα αισθητηριακής ολοκλήρωσης που διαθέτει το θεραπευτήριο), ώστε να επιτυγχάνεται ο στόχος πληρέστερα και ταχύτερα.
 Η διεπιστημονική ομάδα του θεραπευτηρίου , σε συνεργασία με τον παιδοψυχίατρο ,θέτει στόχους και αποφασίζει το εξατομικευμένο πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί για τον εκάστοτε θεραπευόμενο, απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του, ώστε να επιτευχθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί στόχοι και να εξομαλυνθούν οι δυσκολίες του παιδιού.

Τόσο η αποκλειστική ενασχόλησή μας με τις προαναφερθείσες υπηρεσίες , όσο και η καταλληλότητα των αιθουσών θεραπείας , καθιστούν την επίτευξη των στόχων πραγματοποιήσιμη". Η υπεύθυνη του θεραπευτηρίου Βασιλική Τζήκα είναι Ειδική παιδαγωγός -Φιλόλογος- Εκπαιδευτικός Αυτόνομης Διαβίωσης- Φ. Μεταπτυχιακού Προγράμματος "Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση"