Βράβευση αριστούχου μαθήτριας του Κέντρου Ξένων Γλωσσών και ΚΔΒΜ "Παυλινέρη Στέλλα".


Η μαθήτρια Ισμήνη Ελευθερίου από την Αίγινα και το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και ΚΔΒΜ "Παυλινέρη" Στέλλα, ήταν ανάμεσα στους αριστούχους με τις υψηλότερες βαθμολογίες Πανελληνίως στα γαλλικά. Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση προς τιμήν των αριστούχων που σημείωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στις εξετάσεις DELF SORBONNE Μαΐου 2017.

Για την βράβευση το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και ΚΔΒΜ "Παυλινέρη Στέλλα" εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου: "Αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή για το κέντρο μας η εξαιρετική πανελλήνια διάκριση, που πέτυχε η μαθήτριά μας Ισμήνη Ελευθερίου για το γραπτό της με 97.5%. Αυτή η επίδοση στην κατηγορίας της, αποτελεί για το κέντρο μας μία σημαντική διάκριση, καθώς μέχρι πρόσφατα είχαμε συνηθίσει τέτοιες επιδόσεις να προέρχονται από μαθητές που φοιτούν σε γνωστά, μεγάλα  γαλλόφωνα, ελληνογαλλικά και ιδιωτικά σχολεία. Στο αριστείο της αναγραφόταν Prix d'excellence-Meilleur eleve Delf A1 A Ismini Efletheriou. Θερμά συγχαρητήρια Ισμήνη, μας έκανες υπερήφανους! Θερμά συγχαρητήρια στους γονείς Αγγελική και Σπύρο! Ευχόμαστε καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στη γαλλόφωνη πορεία του παιδιού!

Θα θέλαμε επίσης να συγχαρούμε όλα τα παιδιά του νησιού που μαθαίνουν μία δεύτερη γλώσσα. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας, που όχι μόνο πέρασαν στις εξετάσεις, αλλά σημείωσαν και υψηλές βαθμολογίες. Ο μέσος όρος των επιτυχόντων είχε βαθμολογία πάνω από 90% και εδώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την Αλεξάνδρα Σφήκα, που σχεδόν άγγιξε το αριστείο με βαθμολογία 96.5% (το ανώτατο για το Α1 ήταν 97).

Οι εξετάσεις ανήκουν στο Γαλλικό Υπουργείο Παιδείας έχουν διεθνή ισχύ και αναγνώριση. Ανήκουν στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Φιλολογίας, Μετάφρασης) που από 1η Ιανουαρίου γίνεται αυτό που χρόνια περιμένουμε συνενώνεται με τις Θετικές Επιστήμες (Ιατρική, Χημεία) κι έτσι θα είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Ευρώπης με τουλάχιστον 56.000 φοιτητές! Άρα τα διπλώματα που μάς παρέχει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας είναι ένα εχέγγυο για τη μετέπειτα πορεία των παιδιών μας. Πολύ σημαντικό είναι επίσης να αναφερθεί ότι τα διπλώματα DELF SORBONNE  (A1,A2....C2) έχουν διαχρονική ισχύ και όχι περιορισμένη. Οι προοπτικές μέσα από αυτά είναι εξαιρετικές, γιατί όπως είναι γνωστό οι κάτοχοι αυτών μπορούν να σπουδάσουν σε οποιοδήποτε γαλλόφωνο Πανεπιστήμιο της Ευρώπης στην Ελβετία, στο Λουξεμβούργο, στο Βέλγιο, στη Γαλλία εννοείται, αλλά και στον Καναδά και βεβαίως οι σπουδές στην Ευρώπη είναι υψηλού κύρους και δωρεάν. Άρα όποιος από τους μαθητές μας έχει διπλώματα στην γαλλική και ένα καλό βαθμό στο απολυτήριο Λυκείου μπορεί να κάνει την εγγραφή του σε γαλλόφωνο Πανεπιστήμιο μετά τις σχετικές αιτήσεις πάντα σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και το κέντρο μας καθώς είμαστε επίσημοι συνεργάτες.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών κ. Nicolas  Χριστοδούλου που με το έργο έχει ανεβάσει πολύ υψηλά το επίπεδο διεξαγωγής των εξετάσεων στην Αθήνα. Επίσης, ευχαριστούμε την εξαιρετική, όλα αυτά τα χρόνια, συνεργάτιδα κυρία Ελένη Γιωτάκη Κάτσα με την οποία αναλαμβάνουμε, με εμπειρία και προσήλωση την εκμάθηση της γαλλικής, που τόσο πολύ αγαπούν οι μαθητές μας!".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png