Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σεμινάριο γαστρονομίας με τον Μιχάλη Παναγιωτάκη στο Δ.ΙΕΚ Αίγινας.


Τις εξαιρετικές προοπτικές, που δημιουργούνται όταν κορυφαία ονόματα της γαστρονομίας, συμμετέχουν σε εκδηλώσεις επιμόρφωσης των μαθητών του Δ.ΙΕΚ Αίγινας, αλλά και όλων των κατοίκων του νησιού που ενδιαφέρονται για το αντικείμενο, παρουσίασε η υλοποίηση του σεμιναρίου με τίτλο: "Ειδικά παρασκευάσματα κρέατος. Τεχνικές αλλαντοποίησης", με εισηγητή τον καταξιωμένο chef Μιχάλη Παναγιωτάκη. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι σε αίθουσα στου ΕΠΑΛ Αίγινας με τη συμμετοχή περισσότερων των 40 ατόμων, ανάμεσα στους οποίους επαγγελματίες της εστίασης, φοιτητές του Δ.ΙΕΚ Αίγινας και μαθητές.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από την κυρία Ράνια Κορναράκη εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων του Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας και συνεχίστηκε με την παρουσίαση των στόχων του σεμιναρίου και του εισηγητή του από τον πρόεδρο του συλλόγου κύριο Στράτο Πανταβό. Ακολούθησε η παρουσίαση του σεμιναρίου από τον chef Μιχάλη Παναγιωτάκη.
Παρουσιάστηκαν παρασκευάσματα όπως απάκι χοιρινό, ζαμπόν μοσχαρίσιο, παρασκεύασμα μπριζόλας χοιρινής άνευ οστού, παρασκεύασμα μπριζόλας χοιρινής με οστό με καπνιστή πάπρικα.

Ο chef Μιχάλης Παναγιωτάκης τα τελευταία 28 χρόνια υπηρετεί ακούραστα τη μαγειρική τέχνη και οδηγεί όσους δοκιμάζουν το φαγητό του σε ένα ταξίδι στη γεύση και στον πολιτισμό της παράδοσης. Είναι executive chef σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και συνιδρυτής του ΜBS Studies στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Στο παρελθόν διετέλεσε μεταξύ ων άλλων F and B, consultant chef, executive kitchen director σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ παρουσίαζε και την τηλεοπτική εκπομπή Μαγειρικές Διαδρομές στο κανάλι των Χανίων Kydon TV.

Είναι ιδρυτής του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής, που αριθμεί πλέον των 100 μελών. Στόχος του Ινστιτούτου είναι η έρευνα , η καταγραφή η μελέτη και η αξιοποίηση της γαστρονομίας, της διατροφής και του πολιτισμού. Τέλος, είναι ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στο νησί μας, αφού έχει συμβάλει ουσιαστικά με την εθελοντική του παρουσία στο 5ο και το 8ο Aegina Fistiki Fest, προβάλλοντας με τον δικό του μοναδικό τρόπο το φιστίκι Αιγίνης.

Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από το Δ.ΙΕΚ Αίγινας και τον Σύλλογο Φίλων του Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας. Το σημερινό σεμινάριο εκτός από την θετική και δημιουργική ατμόσφαιρα που το χαρακτήρισε, το συνόδευσε και ένα ευχάριστο γεγονός, καθώς ο διευθυντής του Δ.ΙΕΚ Αίγινας κύριος Παναγιώτης Βάρτζελης  έγινε για δεύτερη φορά παππούς, με τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες να του εκφράζουν τις θερμότερες ευχές τους!
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png