"Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην Αίγινα". Μία δράση στα σχολεία του νησιού, από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, το Ινστιτούτο "Πάνος Μυλωνάς" και την ΚΕΔΑ.


Το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς", υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας, υλοποιεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας για τους μαθητές των σχολείων του νησιού. Η υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας ξεκίνησε σήμερα το πρωί και θα ολοκληρωθεί αύριο, με τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Αίγινας σε αυτή την πρώτη φάση. Το πρόγραμμα έχει τίτλο: "Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην Αίγινα".

Πρόκειται για μία δράση που φέρει την υπογραφή και την εμπειρία ενός κορυφαίου φορέα στην οδική ασφάλεια, του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς". Το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, που ανέπτυξε αυτή την εκπαιδευτική πρωτοβουλία, δεν χρησιμοποίησε έτοιμες λύσεις, αλλά μελέτησε και επεξεργάστηκε δεδομένα από πραγματικές οδικές συνθήκες της Αίγινας, θέλοντας να μεταδώσει στους μαθητές, γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να μείνουν ασφαλείς στο δρόμο. Την επιμέλεια του προγράμματος έκανε ο διευθυντής της Τουριστικής Αστυνομίας Αίγινας κύριος Τάσος Σόρτσης.

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας την ομάδα του προγράμματος: "Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην Αίγινα", καλωσόρισε ο διευθυντής του σχολείου κύριος Αντώνης Ντελλής. Η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κυρία Καίτη Σαλπέα αναφέρθηκε στην αξία του προγράμματος και στην εκπαιδευτική σημασία αυτής της πρωτοβουλίας. Εισηγητές είναι εκ μέρους του ινστιτούτου η κυρία Δανάη Σταύρου η οποία παρουσίασε ένα ενδιαφέρον βιωματικό πρόγραμμα και εκ μέρους του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας ο κύριος Τάσος Σόρτσης. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς το πρόγραμμα "Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην Αίγινα", θα συμπεριλάβει παρουσιάσεις και στους μεγαλύτερους μαθητές, των γυμνασίων του νησιού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png