Στο ψηφιακό δημοτικό σχολείο του Μεσαγρού, εκπαιδευτικοί και γονείς κάνουν θαύματα!


Στο δημοτικό σχολείο του Μεσαγρού όλες οι τάξεις έχουν προτζέκτορες και το internet "ρέει" μεταφέροντας με ταχύτητα τις πληροφορίες που είναι αναγκαίες για την εκπαιδευτική διαδικασία. Μία από τις αίθουσες έχει μετατραπεί σε έναν χώρο όπου η παρουσία των υπολογιστών δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ψηφιακό workshop. Μπορεί να μην είναι καινούργιοι, μάλλον είναι αρκετά παλιοί, αλλά η ποιότητα της πληροφορίας και του κώδικα καθόλου δεν έχει να κάνει με το πόσο εντυπωσιακός είναι ένας υπολογιστής εξωτερικά, αλλά με την κατανόηση της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί. Κι αυτό φαίνεται ότι το καταλαβαίνουν πολύ καλά τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι άνθρωποι του Συλλόγου Γονέων του σχολείου. Πραγματικά, η ουσία βρίσκεται στο πως οι μαθητές θα κάνουν κτήμα τους την τεχνολογία ώστε να τη χρησιμοποιήσουν για την εκπαίδευσή τους κι αυτό όπως φάνηκε από το ρεπορτάζ στο δημοτικό του Μεσαγρού, το κάνουν καλά.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Βασίλης Παπανικολάου μιλά με ενθουσιασμό για τις εργασίες που έγιναν προκειμένου το σχολείο να διαθέτει ψηφιακά εργαλεία που είναι προσβάσιμα από όλους. Για να υλοποιηθούν τα παραπάνω ο Σύλλογος Γονέων έχει κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του να βρει και να τοποθετήσει μηχανήματα ή να βάψει και να καλλωπίσει χώρους. Μιλά όμως και για τα σημαντικά προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι μαθητές λόγω της έλλειψης ενός ασφαλούς δρόμου. Εκ μέρους του συλλόγου η κυρία Αφροδίτη Κούλη εξηγεί ότι όλα έχουν γίνει εφικτά με τις κοινές προσπάθειες των γονέων και των δασκάλων και τις χορηγίες που έχουν δοθεί για το σκοπό αυτό.

Ωστόσο, αν και η προσπάθεια δεν σταματά κάποια από τα προβλήματα δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει μόνη της η εκπαιδευτική κοινότητα. Το κυριότερο είναι η ασφάλεια των μαθητών όταν βρίσκονται στο δρόμο, καθώς η σύνδεση του σχολείου με την κεντρικό δρόμο γίνεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και ακατάλληλους δρόμους που κρύβουν αρκετές παγίδες. Υπάρχουν και τα κτιριακά, προβλήματα που αφορούν κυρίως επισκευές, όμως η υλοποίησή τους ξεφεύγει κατά πολύ από τις δυνατότητες της εθελοντικής προσφορά του συλλόγου και των εκπαιδευτικών.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png