Οι σύλλογοι γονέων της Αίγινας υπέγραψαν επιστολή, για την μόνιμη τοποθέτηση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.


Οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του νησιού, πραγματοποίησαν συνάντηση χθες το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη - εκπροσωπήθηκαν σχεδόν όλοι οι σύλλογοι - καθώς η συνάντηση αφορούσε ένα σημαντικό ζήτημα για την υγεία στην Αίγινα: την τοποθέτηση ενός μόνιμου παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας. Μετά την απώλεια της παιδιάτρου Ευαγγελίας Γελαδάκη, την απόφαση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου που δημοσίευσε το Aegina Portal περί "παιδιάτρου κάθε Πέμπτη" και την νεώτερη ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας για την αντιμετώπιση των παιδιατρικών περιστατικών με παιδίατρο κάθε Τρίτη και Πέμπτη 09:00 - 13:00, οι γονείς ανησυχούν ότι αν ένα παιδί αρρωστήσει Παρασκευή θα πρέπει να περιμένει για να εξεταστεί από παιδίατρο μέχρι την επόμενη Τρίτη.

Παράλληλα, πολλοί από τους γονείς, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν την αμοιβή των ιδιωτών παιδιάτρων. Η επιστολή σφραγίστηκε και υπογράφτηκε από τους εκπροσώπους των συλλόγων γονέων σε τρία αντίτυπα τα οποία θα κοινοποιηθούν στο υπουργείο Υγείας, τον Δήμο Αίγινας και το Κέντρο Υγείας αντίστοιχα. Η επιστολή αναφέρει τα ακόλουθα:
"Μόνιμη τοποθέτηση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε την τοποθέτηση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας δύο ημέρες την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Όπως γνωρίζεται μετά τον θάνατο της παιδιάτρου και διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Αίγινας Ευαγγελίας Γελαδάκη η θέση της παιδιάτρου έμεινε κενή. Λόγω ότι μεγάλο μέρος των κατοίκων του νησιού μας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, δυσκολεύεται ιδιαίτερα να καλύψει τα καθημερινά οικογενειακά έξοδα, είναι φυσικό να μην έχουν κάποιοι γονείς το ποσό που απαιτείται για την επίσκεψη σε ιδιώτη παιδίατρο. Επίσης, αν ένα παιδί αρρωστήσει  Παρασκευή, δηλαδή την επομένη της αναχώρησης του παιδιάτρου από τον νησί μας θα πρέπει να περιμένει πέντε ημέρες, εάν και εφόσον δεν έχει απαγορευτικό πλόων ή κάποια απεργία της ΠΝΟ.

Σε άλλη περίπτωση ή θα πρέπει να μεταφερθεί στον Πειραιά για διάγνωση σε Κρατικό Νοσοκομείο, είτε να επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό με ότι αυτό συνεπάγεται. Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε να εξετάσετε με ιδιαίτερη ευαισθησία την περίπτωση τοποθέτησης σε μόνιμη βάση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, κάτι που κατά τη γνώμη μας κρίνεται αναγκαίο".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png