Η Σοφία Κολοτούρου σε μία συζήτηση για τη διαφορετικότητα στο Γενικό Λύκειο Αίγινας.


Μία εκδήλωση με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων "Σοφία Μηλιώτη". Στην εκδήλωση κεντρική ομιλήτρια ήταν η  βραβευμένη συγγραφέας και ποιήτρια Σοφία Κολοτούρου. Την ποιήτρια καλωσόρισε και παρουσίασε ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Αίγινας κύριος Ιωάννης Πούντος, ενώ μία ομάδα μαθητών παρουσίασε το έργο της.

Η Σοφία Κολοτούρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πήρε το πτυχίο της το 1998 και στη συνέχεια ειδικεύτηκε επί πενταετία στην Κυτταρολογία στα νοσοκομεία Πανεπιστημιακό Ηρακλείου Κρήτης και ʼγιος Σάββας Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με μεταφράσεις και επιμέλειες ιατρικών βιβλίων (αφού πρώτα παρακολούθησε σχετικά σεμινάρια) και ακόμη με τη συγγραφή βιβλίων (πεζά και ποίηση). Παρακολούθησε για ένα χρόνο μαθήματα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Ελληνικού πολιτισμού, ενώ σήμερα φοιτεί στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Δημιουργική Γραφή του ιδίου πανεπιστημίου.

Εχει αναπτύξει ακτιβιστική δραστηριότητα πάνω στα προβλήματα ακοής και ειδικότερα στην μεταγλωσσική κώφωση, από την οποία πάσχει και η ίδια. Έχει απωλέσει πλήρως την ακοή της, αλλά όχι και την ικανότητα της ομιλίας. Επικοινωνεί διαβάζοντας τα χείλη των συνομιλητών και απαντάει με προφορικό λόγο, ενώ δεν γνωρίζει τη νοηματική γλώσσα. Επισκέπτεται σχολεία και πανεπιστημιακά ιδρύματα και μιλάει με τους μαθητές και σπουδαστές πάνω στα θέματα που αφορούν τα προβλήματα ακοής και ειδικότερα τη μεταγλωσσική κώφωση. Τον Μάρτη του 2011 δημιούργησε στο facebook ομάδα συζητήσεων για τα προβλήματα ακοής με την επωνυμία ΚΟΥΦΟΧΩΡΙΟ, η οποία σήμερα αριθμεί πάνω από 1600 μέλη και έχει αναπτύξει πολλές δραστηριότητες για την υποστήριξη της μεταγλωσσικής κώφωσης.

Τον Μάρτη του 2015 αποτέλεσε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου: «Ακουστήριξη – Κίνηση για την προσβασιμότητα κωφών και βαρηκόων με προφορικό λόγο », στο οποίο σωματείο κατέχει την θέση της προέδρου του ΔΣ. Τον Δεκέμβρη του 2017 η ποιητική της συλλογή "Η Τρίτη Γενιά" τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης (του 2016).


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png