Με σεμινάριο στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αίγινας συνεχίστηκε το πρόγραμμα "Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην Αίγινα".


Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αίγινας, το πρόγραμμα "Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην Αίγινα" , που σχεδίασε και υλοποιεί το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας. Το σεμινάριο έγινε σήμερα το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ, όπου ο διευθυντής του σχολείου κύριος Δημήτρης Βαλωμένος εξήγησε στους μαθητές τους σκοπούς αυτής της παρουσίασης.  Ο διευθυντής της Τουριστικής Αστυνομίας Αίγινας κύριος Τάσος Σόρτσης, που έκανε και τον σχεδιασμό του προγράμματος, μαζί με δύο συναδέλφους του μοτοσικλετιστές της ομάδας Ζ, παρουσίασε στους μαθητές τα κεντρικά σημεία της οδικής ασφάλειας και μάλιστα με κατευθυντήριες γραμμές που αφορούν την Αίγινα.

Αυτό άλλωστε είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα του προγράμματος, καθώς δεν αναφέρεται απλά και μόνο στους κανόνες της οδικής ασφάλειας, αλλά εφιστά την προσοχή σε συγκεκριμένα σενάρια και περιπτώσεις που όλοι οι κάτοικοι του νησιού αντιμετωπίζουν καθημερινά. Η παρουσίαση περιελάμβανε φωτογραφικό υλικό από την Αίγινα, αλλά και videos από διάφορες πηγές που η παρουσίασή τους προκάλεσε αίσθηση στους μαθητές.
Το πρόγραμμα δεν μένει μόνο στις τάξεις των σχολείων, γίνεται ενημέρωση στους σχολικούς τροχονόμους του νησιού, τοποθετούνται πινακίδες με γρήγορα tips για την οδική ασφάλεια και ήδη γίνεται ο επόμενος σχεδιασμός του, ώστε να συνεχιστεί ακόμη πιο δυναμικό την νέα σχολική χρονιά.