Ξεκίνησε το Θερινό Σχολείο Φυσικής στο Γενικό Λύκειο Αίγινας.

 
Λίγο μετά τις εξετάσεις το Γενικό Λύκειο Αίγινας συνεχίζει την εκπαιδευτική του προσφορά, διοργανώνοντας ένα ακόμη Θερινό Σχολείο Φυσικής, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου. Είναι το 6ο Θερινό Σχολείο Φυσικής, γεγονός που αποδεικνύει την ποιότητα του, καθώς όλα αυτά τα χρόνια η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι φέτος η Αίγινα θα είναι ίσως η μοναδική περιοχή της Ελλάδας, όπου θα πραγματοποιηθούν δύο Θερινά Σχολεία, το πρώτο από 21 έως 24 Ιουνίου και το δεύτερο τον Αύγουστο.

Στο Aegina Portal μίλησαν ο αντιπρόεδρος της Ένωσης κύριος Παναγιώτης Φιλντίσης , ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κύριος Βαγγέλης Δέδες και ο διευθυντής του ΓΕΛ Αίγινας κύριος Γιάννης Πούντος.
 
Σκοπός του θερινού σχολείου είναι η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών  να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν, χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση, αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. Στόχος του Θερινού σχολείου είναι να μελετούν και να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση  την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν, να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες.