Σε εξέλιξη το Θερινό Σχολείο Φυσικής στην Αίγινα. Είναι το δεύτερο για το φετινό καλοκαίρι.


Μεγάλη ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Θερινό Σχολείο Φυσικής στην Αίγινα, το δεύτερο για φέτος το καλοκαίρι, που ξεκίνησε την Κυριακή και ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη. Για την ακρίβεια είναι το 7ο Θερινό Σχολείο Φυσικής. Στην Αίγινα πραγματοποιήθηκαν φέτος δύο Θερινά Σχολεία, το πρώτο από 21 έως 24 Ιουνίου και το δεύτερο τον Αύγουστο. Μάλιστα, είναι το σχολείο με την μεγαλύτερη συμμετοχή από τα αντίστοιχα που έγιναν σε όλη την Ελλάδα, καθώς συμμετέχουν 67 άτομα, ενώ μόνο στην Αίγινα έγιναν φέτος δύο Θερινά Σχολεία Φυσικής.

Στο Aegina Portal μίλησαν ο αντιπρόεδρος της Ένωσης κύριος Παναγιώτης Φιλντίσης, ο Βασίλειος Κωνσταντούδης, κύριος ερευνητής του Ινστιτούτου Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", ο κ. Ιωάννου Μιχάλης, νηπιαγωγός και υποψήφιος διδάκτορας του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο διευθυντής του ΓΕΛ Αίγινας κύριος Γιάννης Πούντος και ο κ. Γιώργος Γκαρής, φυσικός, εκπαιδευτικός του ΓΕΛ Αίγινας.

Στο Γενικό Λύκειο Αίγινας συμβαίνουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Όπως εξήγησε ο κύριος Κωνσταντούδης μιλώντας στο Aegina Portal: "Όλα τα στοιχειώδη συστατικά της ύλης, σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν αυτή βρίσκεται, κινούνται. Δηλαδή το σύμπαν, κατά μία έννοια "βράζει" από κίνηση. Αυτό σημαίνει ότι ο χορός που είναι η τέχνη της κίνησης έχει μία σύνδεση που δεν έχει διερευνηθεί όσο πρέπει, με την αλήθεια αυτή της φυσικής και της επιστήμης". Με τη βοήθεια της μουσικού και της χορεύτριας που συμμετέχουν στην διάλεξη, οι μαθητές προσπαθούν να εντοπίσουν την σχέση της χορευτικής κίνησης, με την κίνηση των σωματιδίων σε υγρά, στερεά και αέρια.

Το Θερινό Σχολείο Φυσικής στην Αίγινα επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κύριος Βαγγέλης Δέδες.

Σκοπός του θερινού σχολείου είναι η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν, χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση, αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. Στόχος του Θερινού σχολείου είναι να μελετούν και να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν, να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με αυτά που είπε, ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Αίγινας κύριος Γιάννης Πούντος, μιλώντας στο Aegina Portal, η πολυετής συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, θα οδηγήσει σε πολύ σοβαρές εξελίξεις που υποσχέθηκε ότι θα δουν οι κάτοικοι του νησιού σύντομα.

Χορηγοί θερινού σχολείου φυσικής Αίγινας
 Η Ένωση  Ελλήνων Φυσικών ,  ο Δήμος Αίγινας και το Γενικό Λύκειο Αίγινας ευχαριστούν  τους παρακάτω χορηγούς για την ευγενική προσφορά τους στο Θερινό σχολείο φυσικής.


1.   ΑΝΕΔΗΚ  Κρητικός
2.  Ζαχαροπλαστείο   Αιάκειο
3.   Καφέ  Εν πλω
4.   Ζαχαροπλαστείο Λεό
5.   Μούρτζης   Ξηροί καρποί
6. Φαρμακείο   Σκαλτσιώτη


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png