Εκπαιδευτική δράση από τον ανθρωπιστικό οργανισμό Kids Save Lives στο Γενικό Λύκειο Αίγινας.


Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δράση, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Γενικό Λύκειο Αίγινας. Στην αίθουσα εκδηλώσεων "Σοφία Μηλιώτη", οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν σε ζητήματα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, από τους εθελοντές και τους διασώστες του ανθρωπιστικού οργανισμού "Kids Save Lives" - Τα παιδιά σώζουν ζωές. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος του οργανισμού, να εκπαιδεύσει δωρεάν μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η πρωτοβουλία του ιατρού Σωκράτη Δούκα και του διευθυντή του Γενικού Λυκείου Αίγινας κυρίου Γιάννη Πούντου, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, καθώς οι μαθητές που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έδειξαν αμείωτο ενδιαφέρον, καθ' όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους.

Με αυτή την εκπαιδευτική δράση η Αίγινα "μπήκε στο χάρτη" μίας διαφορετικής προσέγγισης στην εκπαίδευση της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, που έχει ως στόχο να μεταφέρει στα παιδιά όλες εκείνες τις δεξιότητες που θα τους δώσουν την δυνατότητα να λειτουργήσουν ως ανταποκριτές, μέχρι να έρθει στο σημείο του συμβάντος εξειδικευμένη βοήθεια.

Στο Aegina Portal μίλησε για το Kids Save Lives η κεντρική εισηγήτρια του προγράμματος κυρία Νάσια Γκουβέρου, διασώστρια του ΕΚΑΒ και ο ιατρός κ. Σωκράτης Δούκας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος.