Επίσκεψη εκπαιδευτικών από την Μάλτα και την Κύπρο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + για τα θαλάσσια απορρίμματα.


Ομάδα εκπαιδευτικών από την Μάλτα και την Κύπρο, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus +.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε συζήτηση με τον διευθυντή του σχολείου κ. Αντώνη Ντελή και τους εκπαιδευτικούς, για θέματα που σχετίζονται με τα θαλάσσια απορρίμματα και για σχετικά προγράμματα σχολείων στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Ελληνικό Σχολικό Σύστημα. Επίσης έγινε παρουσίαση από τον αντιδήμαρχο Ποιότητας ζωής του Δήμου Αίγινας κ. Νίκο Πτερούδη για το σχέδιο της διαχείριση απορριμμάτων στο νησί.
 
Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε καθαρισμός και δραστηριότητες συλλογής δεδομένων στη παραλία της Αύρας. Ακολούθησαν συνεντεύξεις των εκπαιδευόμενων με κατοίκους, επαγγελματίες, τουριστικούς πράκτορες, εστιάτορες, ψαράδες σχετικές με το θέμα.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί σε συνεργασία της Ελληνικής εκπαιδευτικής ομάδας του προγράμματος με τις τάξεις Α και ΣΤ2 του 2ου Δημοτικού Αίγινας που θα περιλαμβάνει, επισκέψεις και δραστηριότητες εντός και εκτός σχολείου, με θέμα τα θαλάσσια απορρίμματα στο νησί της Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png