"Θετική έκπληξη" χαρακτήρισε ο κ. Γιάννης Πούντος τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων του Γενικού Λυκείου Αίγινας.

 
Σημαντική είναι η σημερινή μέρα για δεκάδες μαθητές, που μαζί με τις οικογένειές του είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται και μάλιστα υπό συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες και πρωτόγνωρες για όλους. Συνολικά 55 μαθητές του Γενικού Λυκείου Αίγινας κατάφεραν να πετύχουν στις φετινές εξετάσεις, διατηρώντας μαζί με τους καθηγητές τους την θετική παράδοση που έχει χτίσει το σχολείο τους όλα αυτά τα χρόνια.

"Να πω από την αρχή ότι τα αποτελέσματα αποτέλεσαν για όλους μας μία θετική έκπληξη. Μετά το πρώτο κράτημα από τις βαθμολογίες του Ιουλίου, τα αποτελέσματα αυτά καθεαυτά είναι μία έκπληξη", είπε ο διευθυντής του ΓΕΛ Αίγινας κ. Γιάννης Πούντος που συνεχάρη τους επιτυχόντες και τους ευχήθηκε καλές σπουδές και τους ζήτησε αν εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες και το "ταξίδι" της γνώσης που ανοίγεται μπροστά τους. Επίσης, συνεχάρη τις οικογένειες των μαθητών για την συμπαράσταση προς τα παιδιά τους αυτή τη δύσκολη εποχή, αλλά και τους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν τους μαθητές τους.
 
"Επιτρέψτε μας εδώ να αισθανθούμε λίγο ψηλότεροι, στο βαθμό που πιστεύαμε ότι βάλαμε κι εμείς ένα λιθαράκι στο αποτέλεσμα των παιδιών", είπε ο κ. Πούντος και συμπλήρωσε: "Βρισκόμαστε σε έναν κόσμο που η γνώση είναι πλέον απαξία, οτιδήποτε έχει να κάνει με τον κόσμο και τον τομέα της γνώσης καταντάει σχεδόν γραφικό. Ένας λοιπόν πολύ σπουδαίος λόγος, που τα παιδιά μας είχαν αυτή την επιτυχία είναι να αξιοποιήσουν αυτόν τον τομέα της γνώσης που ανοίγεται μπροστά τους, παρότι το γενικότερο περιβάλλον είναι ενάντια σε κάθε τι που έχει να κάνει με την γνώση".
 
Σε άλλο σημείο τόνισε ότι: "Η επιτυχία των παιδιών αποκτάει μεγαλύτερη αξία και μεγαλύτερο περιεχόμενο, την στιγμή που επιτεύχθηκε σε ένα τέτοιο περιβάλλον, που έχει να κάνει με τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας, όχι μόνο στο νησί μας, αλλά και στον κόσμο ολόκληρο. Δεν είναι εύκολο πράγμα να στέκεσαι πάνω από το βιβλίο και να προχωράς στην γνώση όταν υπάρχει ένα γενικότερο θολό και ομιχλώδες τοπίο".
 
Τέλος, ο κ. Πούντος είπε ότι τα αποτελέσματα των διέψευσαν, κάνοντας αναφορά στις δηλώσεις του στο Aegina Portal με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βαθμολογιών τον Ιούλιο: "55 παιδιά από το σχολείο μας είναι εν δυνάμει φοιτητές πλέον", σημειώνοντας ότι "οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένας διαγωνισμός και η βαθμολογία που φέρνουν οι μαθητές έχει να κάνει με τον διαγωνισμό αυτόν καθαυτόν και όχι με την τάξη, δεν είναι προαγωγικές για την τάξη".
 
"Είμαστε όλοι μερικούς πόντους ψηλότεροι από σήμερα" είπε.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png