Τρία θερινά σχολεία Φυσικής στην Αίγινα για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

dsc_0032-sxoleia.jpg
Μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισαν τα τελευταία χρόνια τα θερινά σχολεία φυσικής, που διοργανώνονται στην Αίγινα από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, έχουν πλέον γίνει θεσμός. Φέτος, επιστρέφουν για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα, σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών:

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Πειράματα και παιχνίδια για μαθητές δημοτικού!

Οι μαθητές Δημοτικού ανακαλύπτουν τις απαντήσεις μέσα από τριήμερες διαδρομές Φυσικής στην Αίγινα.

Από τις 2 έως και τις 4 Ιουλίου στην Αίγινα , στο ξενοδοχείο Δανάη, σε απόλυτα προστατευμένο χώρο, με την τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας , τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο της Φυσικής, τον κόσμο που μας περιβάλλει και ξεκινούν ένα ερευνητικό ταξίδι γεμάτο γνώση, διασκέδαση και πολλές εκπλήξεις!

Το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου θα αποτελείται από 2 διαλέξεις καθημερινά:

10:00 - 11:00: Πρωινή Διάλεξη
11:30 - 12:30: Μεσημεριανή διάλεξη
18:30 - 20:00: Δραστηριότητα -Πειραματικές Δραστηριότητες

Το τριήμερο 27-29 Ιουνίου στην Αίγινα οι μαθητές γυμνασίου με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων.

Σκοπός των θερινών σχολείων είναι η διδασκαλία της Φυσικής να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν, χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση, αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.

Στόχος του Θερινού σχολείου είναι να μελετούν και να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση, την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν, να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Τα θερινά σχολεία της Ε.Ε.Φ. απευθύνονται σε απόφοιτους της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης Γυμνασίου και θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων», εξηγεί ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών καθηγητής Παναγιώτης Φιλντίσης.

Οι θεματικές ενότητες για τους μαθητές γυμνασίου είναι: Φυσικές Επιστήμες-Τεχνολογίες Αιχμής α) Μηχανική & Εφαρμογές β) Ηλεκτρομαγνητισμός γ) Σχετικότητα δ) Κβαντική Φυσική ε) Κοσμολογία ζ) Τοπολογία & Περιβάλλον στ) Αστροφυσική θ) Αστρονομία ι) Νανοτεχνολογία και εφαρμογές της ,κ) Cern.

Τα παραπάνω θέματα θα πλαισιωθούν από μια σειρά πειραμάτων που σκοπό έχουν να εισαγάγουν τον μαθητή στην πειραματική μέθοδο απόκτησης και ελέγχου της γνώσης.
Το πρόγραμμα του Σχολείου θα αποτελείται από 2 διαλέξεις καθημερινά:

10:00 – 11:30 : Πρωινή Διάλεξη, 12:00 – 13:30 : Μεσημεριανή διάλεξη
19:30 – 21:00 : Δραστηριότητα –Πειραματικές Δραστηριότητες

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Βαθμός Προαγωγής μεγαλύτερος από 15 ή καλή κατάταξη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής των ετών 2019- 2020.

Το τριήμερο 27, 28, 29 Ιουνίου στην Αίγινα μαθητές Λυκείου θα απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης.


Οι θεματικές του τριημέρου είναι: Φυσικές Επιστήμες-Τεχνολογίες Αιχμής

α) Μηχανική & Εφαρμογές β) Ηλεκτρομαγνητισμός γ) Σχετικότητα
δ) Κβαντική Φυσική ε) Κοσμολογία ζ) Τοπολογία & Περιβάλλον στ) Αστροφυσική θ) Αστρονομία ι) Νανοτεχνολογία και εφαρμογές της ,κ) Cern.

Τα παραπάνω θέματα θα πλαισιωθούν από μια σειρά πειραμάτων που σκοπό έχουν να εισαγάγουν τον μαθητή στην πειραματική μέθοδο απόκτησης και ελέγχου της γνώσης.
Το πρόγραμμα του Σχολείου θα αποτελείται από 2 διαλέξεις καθημερινά:

10:00 – 11:30 : Πρωινή Διάλεξη, 12:00 – 13:30 : Μεσημεριανή διάλεξη
19:30 – 21:00 : Δραστηριότητα –Πειραματικές Δραστηριότητες

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Βαθμός Προαγωγής μεγαλύτερος από 15 ή καλή κατάταξη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής των ετών 2019- 2020.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών είναι ένας Επιστημονικός Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εκπροσωπεί επιστήμονες της Φυσικής και άλλων σχετιζόμενων κλάδων .Εκτός των τυπικών και καθιερωμένων υποχρεώσεων της προς την επιστημονική κοινότητα διοργανώνει συνέδρια, συμπόσια σεμινάρια ,ημερίδες και εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, καθώς και θερινά σχολεία στα πλαίσια επιμόρφωσης των μελών της και μη συνεχίζει τις επιστημονικές δραστηριότητες.

Από το 2007 έως και το 2020 η Ένωση Ελλήνων Φυσικών έχει πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία 100 θερινά σχολεία! Πληροφορίες www.eef.gr



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png