Με θέμα "Διαδρομές στη Φυσική", ξεκίνησε χθες το Θερινό Σχολείο Φυσικής στο Γενικό Λύκειο Αίγινας.

20210628_112856.jpg

Με θέμα "Διαδρομές στη Φυσική", ξεκίνησε το Θερινό Σχολείο Φυσικής στο Γενικό Λύκειο Αίγινας, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 27-28-29 Ιουνίου και απευθύνεται σε μαθητές λυκείου. Τα θερινά σχολεία φυσικής, έχουν πλέον μία εξαιρετική και δεκαετή παράδοση στην Αίγινα, με ένα μικρό περσινό διάλειμμα λόγω των συνθηκών του κορονοϊού. Το Θερινό Σχολείο διοργανώνει το Γενικό Λύκειο Αίγινας σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και τον Δήμο Αίγινας. Παίρνουν μέρος σαράντα μαθητές από όλοι την Ελλάδα και την Αίγινα. Επίσης, ήδη έχει ανακοινωθεί και δεύτερο Θερινό Σχολείο που θα πραγματοποιηθεί 29 έως 31 Αυγούστου στην Αίγινα.

Με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων στο Aegina Portal μίλησαν εκ μέρους του ΓΕΛ ο εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Γκαρής, ο αντιπρόεδρος ΕΕΦ κ. Παναγιώτης Φιλντίσης, ο δήμαρχος Αίγινας  κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο Δρ Βασίλης Κωνσταντούδης. ∆ιδάκτωρ Φυσικής τού Πανεπιστηµίου Αθηνών, Ερευνητής στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, η Δρ. Ελένη Μακαρώνα, Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", ο Δρ Φανουράκης Γιώργος. Ερευνητής στο Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και οι φυσικοί κ. Γιώργος Μποτζάκης και κ. Θεόδωρος Φιλιππάκης.

Τα θέματα της Φυσικής που θα αναπτυχθούν είναι

Φυσικές Επιστήμες - Τεχνολογίες Αιχμής:

α) Μηχανική & Εφαρμογές
β) Ηλεκτρομαγνητισμός
γ) Σχετικότητα
δ) Κβαντική Φυσική
ε) Κοσμολογία
ζ) Τοπολογία & Περιβάλλον
στ) Αστροφυσική
θ) Αστρονομία
ι) Νανοτεχνολογία και εφαρμογές της ,
κ) Cern.

Τα παραπάνω θέματα θα πλαισιωθούν από μια σειρά πειραμάτων που σκοπό έχουν να εισαγάγουν τον μαθητή στην πειραματική μέθοδο απόκτησης και ελέγχου της γνώσης.

Σκοπός του θερινού σχολείου είναι η διδασκαλία της Φυσικής να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν, χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση, αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.
Στόχος του Θερινού σχολείου είναι να μελετούν και να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση, την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν, να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Το ΓΕΛ Αίγινας ευχαριστεί τα Φαρμακεία Σκαλτσιώτη για την χορηγία τους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png