Ο διευθυντής του ΓΕΛ Αίγινας κ. Γιάννης Πούντος, μιλά για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων και εξηγεί την "Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής" .

giannis-pountos-dil.jpg

Με ένα κείμενο το οποίο περιγράφει τα όσα πέρασαν λόγω της πανδημίας "τα παιδιά του 2003", τα όσα έχασαν, τα όσα έπρεπε να υποστούν, τους φόβους τους, την μοναξιά και τις συνθήκες στις οποίες έπρεπε να αντεπεξέλθουν μέχρι να φτάσουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ξεκίνησε ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Αίγινας κ. Γιάννης Πούντος την ενημέρωση για τα αποτελέσματα των μαθητών του φετινές στις εξετάσεις. Χθες ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και όπως κάθε χρόνο ο κ. Γιάννης Πούντος αναλύει και εκτιμά τα δεδομένα των αποτελεσμάτων αυτών.

Ο κ. Πούντος περιέγραψε και ανέλυσε μία καινούρια παράμετρο των φετινών εξετάσεων, την "Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής" και τοποθετήθηκε σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει στην εισαγωγή των υποψηφίων στις πανεπιστημιακές σχολές. "Στην ουσία μπορούμε να κάνουμε κάποια πρόβλεψη για τις βάσεις, αλλά αυτή θα είναι πολύ περισσότερο παρακινδυνευμένη από οποιαδήποτε άλλη φορά. Τουλάχιστον θα πρέπει να ανακοινωθούν οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής, που αυτό προβλέπεται να γίνει από το Υπουργείο τη Δευτέρα".

Αναφορικά με τους βαθμούς των υποψηφίων του ΓΕΛ Αίγινας, ο κ. Γιάννης Πούντος είπε ότι αυτοί φέτος είναι υψηλότεροι, "σχετικά ψηλότεροι με τους περσινούς" διευκρίνισε και εξήγησε ότι: "Αυτό θα οδηγήσει τις βάσεις να ανέβουν σε σχέση με πέρυσι, έστω και κατά λίγο, ανάλογα βέβαια με την σχολή. Τώρα, το τι θα συμβεί στην πράξη, νομίζω ότι σχολές οι οποίες είχανε μία βάση κάτω από το 10 (από το 8 έως το 10) αυτές οι σχολές είναι πολύ πιθανών να μην συμπληρώσουν ελάχιστη βάση εισαγωγής και κατ' επέκταση να μην μπουν σε αυτές, πράγμα που θα επηρεάσει πολλούς υποψήφιους σε όλη την Ελλάδα και τους δικούς μας υποψήφιους. Θα το δούμε όμως στην πορεία. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα πιο συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή".

Φέτος όμως είναι μια διαφορετική χρονιά, όχι μόνο λόγω των επιπτώσεων που είχε η πανδημία στην σχολική ζωή, στην εκπαιδευτική διαδικασία και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά και γιατί ο κ. Γιάννης Πούντος συνταξιοδοτείται. Με την ευκαιρία θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά, καθώς ποτέ δεν αρνήθηκε να ενημερώσει τους κατοίκους του νησιού για τα τρέχοντα θέματα της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΓΕΛ Αίγινας. Άλλωστε, συνέδεσε την παρουσία του ως διευθυντής με την συνεχή βελτίωση των αποτελεσμάτων και των επιτυχιών των μαθητών του σχολείου, τις εκπαιδευτικές δράσεις του Θερινού Σχολείου Φυσικής, τα εκπαιδευτικά ταξίδια και πολλά ακόμη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png