Ο κ. Γιάννης Πούντος για τα αποτελέσματα του ΓΕΛ Αίγινας στις Πανελλαδικές 2021. Σε υψηλά επίπεδα και φέτος η επιτυχία των υποψηφίων.

giannis-pountos-panelladikes-2021.JPG

Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε και φέτος η επιτυχία των υποψηφίων του Γενικού Λυκείου Αίγινας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021. Το σχολείο διατήρησε, παρά τα προβλήματα της πανδημίας και τις αλλαγές που επήλθαν, την παράδοση των πολύ υψηλών ποσοστών. "53 μαθητές του σχολείου μας είναι πλέον φοιτητές", δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο απερχόμενος διευθυντής του ΓΕΛ κ. Γιάννης Πούντος, μιλώντας σήμερα το πρωί το Aegina Portal. 

Ο διευθυντής του ΓΕΛ κ. Γιάννης Πούντος, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βάσεων χθες, δήλωσε τα ακόλουθα:

Να 'μαστε πάλι εδώ, την ίδια εποχή έτοιμοι να ανακοινώσουμε ευχάριστα πράγματα. Το σχολείο μας συνεχίζοντας την θετική παράδοση των τελευταίων χρόνων, έχει να ανακοινώσει τα εξής: 53 μαθητές του σχολείου μας είναι πλέον φοιτητές. Θέλουμε να τους συγχαρούμε όσο πιο θερμά γίνεται, να τους ευχηθούμε καλή σταδιοδρομία.

Η επιτυχία τους αποτελεί έναν πραγματικό άθλο.

Η επιτυχία τους αποτελεί στην σημερινή εποχή, με τις δυσκολίες που γνωρίζουμε όλοι, με τα προβλήματα που έτσι κι αλλιώς έχουν οι υποψήφιοι αυτό το διάστημα, αποτελεί πραγματικά έναν άθλο.

Τους συγχαίρουμε λοιπόν, τους ευχόμαστε οι σπουδές τους να ανοίξουν το δρόμο για την ευτυχία τους και να κατακτήσουν την γνώση αυτή καθεαυτή στο μέλλον. Δηλαδή να υπάρχει ένας δρόμος στρωμένος ως προς την ευτυχία τους και ως προς τη γνώση.

Θα θέλαμε, επίσης, να συγχαρούμε τις οικογένειες, που άντεξαν αυτό τον δύσκολο μαραθώνιο των παιδιών, που βοήθησαν έτσι ώστε να υπάρχει αυτή η επιτυχία. Επίσης θέλουμε να συγχαρούμε όσους και με οποιονδήποτε τρόπο, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, βοήθησαν στην επιτυχία των παιδιών.

Για να ευλογήσουμε με λίγο τα γένια μας, να πούμε ότι κι εμείς αισθανόμαστε ότι βάλαμε το λιθαράκι που μας αντιστοιχεί και είμαστε πολλοί περήφανοι για την επιτυχία των παιδιών. Θα θέλαμε επίσης, να τα πούμε που δεν πέτυχαν το στόχο τους, ότι χάθηκε ναι μεν μία μάχη, δεν έχει χαθεί ο πόλεμος. Η ζωή είναι μπροστά τους, μπορούν να ξανά δοκιμάσουν μπορεί να διαμορφώσουν ξανά νέους στόχους και να έχουν καλύτερη επιτυχία στο μέλλον.

Τα στατιστικά στοιχεία των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Λίγα στατιστικά στοιχεία. Πέρυσι είχαν περάσει 57 μαθητές στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, φέτος έχουν περάσει 53. Ενώ φέτος είχαμε περισσότερους υποψηφίους στην πράξη οι ενεργοί υποψήφιοι, δηλαδή οι υποψήφιοι που έδωσαν εξετάσεις, ήταν κατά τι λιγότεροι από τους περσινούς.

Δεν μπορώ να το εξηγήσω το φαινόμενο,πιθανά οι δυσκολίες. Δεν μπορώ να το εξηγήσω το φαινόμενο τώρα, προσωρινά, θέλει βαθύτερη μελέτη. Πιθανά οι δυσκολίες του συστήματος με την ελάχιστη βάση εισαγωγής και οι υπόλοιπες δυσκολίες, να έφεραν αρκετούς υποψηφίους, περίπου το 1/7 των υποψηφίων να μη δώσει εξετάσεις.

Άρα το ποσοστό λοιπόν των μαθητών του σχολείου μας που πέτυχαν είναι πολύ υψηλό, ίδιο με το πολύ υψηλό περσινό ποσοστό.

Τους συγχαίρουμε και πάλι και ελπίζουμε το μέλλον να είναι καλύτερο.

Ένα διεθνές και ένα πανελλήνιο βραβείο κέρδισε φέτος το ΓΕΛ.

Να εκφράσω εδώ θα ήθελα και με αφορμή το ότι φεύγω από το σχολείο και συνταξιοδοτούμαι, να εκφράσω και ένα παράπονο. Στο σχολείο αυτό έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα, τα οποία τελικά μόνο μέσω του Αίγινα Portal ή σχεδόν αποκλειστικά μέσω του Αίγινα Portal, μπορούν να βγουν προς την κοινωνία.

Κάτι η διστακτικότητα η δική μας, κάτι η ατμόσφαιρα και οι συνθήκες, έχουν κάνει πολλά πράγματα που γίνονται στο σχολείο, να μην επικοινωνούνται στην κοινωνία. Θα ήθελα για παράδειγμα να πω ότι φέτος θα το σχολείο πήρε δύο βραβεία, το ένα διεθνές το άλλο πανελλήνιο και πρέπει κάποιος να ψάξει πάρα πολύ για να το καταλάβει.

Δεν εκφράζω παράπονα ως προς το προς τα έξω, είναι περισσότερο ζήτημα δικό μας, και θα είναι κάτι που θα πρέπει να λυθεί στο μέλλον και να αφορά την καινούργια διεύθυνση του σχολείου. Παρεμπιπτόντως να πω ότι διευθυντής του σχολείου για το επόμενο διάστημα θα είναι ο πρώην υποδιευθυντής ο κύριος Γκαρής και θα ακολουθήσει η πορεία που ακολουθείται συνήθως  για την εκλογή νέου διευθυντή.

Το τριήμερο 29 -  30 -  31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το Θερινό Σχολείο Φυσικής.

Επίσης να σας πω, ότι το τριήμερο 29 -  30 -  31, θα γίνει στο σχολείο μας Θερινό Σχολείο Φυσικής σε συνεργασία με το δήμο Αίγινας και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και τον Δημόκριτο.  Σας καλούμε μάλιστα στο Aegina Portal αναφέρομαι, να καλύψει και να πάρει συνεντεύξεις από κάποιους, όπως κάνει κάθε φορά, από τους εκλεκτούς επιστήμονες που έρχονται κάθε φορά.

Εγγραφές στο ΓΕΛ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Επίσης, θα ήθελα με την ευκαιρία που μου δίνεται να σας πω, ότι από την πρώτη του μήνα όσοι μαθητές δεν έχουν κάνει την εγγραφή τους στο σχολείο και είναι αρκετοί αυτοί, θα πρέπει να το σχολείο για να κάνουν την εγγραφή.

Η σημερινή ενημέρωση για θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων από τον κ. Γιάννη Πούντο, ήταν η τελευταία με την ιδιότητά του ως διευθυντής του ΓΕΛ Αίγινας, αφού συνταξιοδοτείται. Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά, για τη συνέπεια που έδειξε όλα αυτά τα χρόνια στην ενημέρωση των κατοίκων του νησιού, για θέματα της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΓΕΛ Αίγινας. Ο κ. Γιάννης Πούντος συνέδεσε την περίοδο που διετέλεσε διευθυντής με μία σειρά επιτυχημένων δράσεων που έγιναν θεσμός για την εκπαίδευση στην Αίγινα, όπως αυτή των Θερινών Σχολείων Φυσικής, επίσης τα εκπαιδευτικά ταξίδια και την συνεχή βελτίωση των επιδόσεων των μαθητών και των αποτελεσμάτων των υποψηφίων. Του ευχόμαστε ολόψυχα να παραμείνει το ίδιο παραγωγικός και αποτελεσματικός και στην συνταξιοδότησή του, προς όφελος της κοινωνίας της Αίγινας και ειδικά των νέων ανθρώπων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png