Ο Διευθυντής του Επαγγελματικού Λυκείου Αίγινας κ. Χρήστος Λίτος, για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές 2021.

DSC_0055-epal.JPG

Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αίγινας κ. Χρήστος Λίτος μίλησε σήμερα το πρωί στο Aegina Portal, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αίγινας κ. Χρήστος Λίτος δήλωσε τα ακόλουθα:

Είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα των μαθητών του ΕΠΑΛ για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Καταρχήν θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε αυτή τη δύσκολη χρονιά σε όλους, στους γονείς, στα παιδιά τα ίδια, στους καθηγητές τους και σε όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία. Αυτή η χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη και η νίκη των παιδιών είναι αρκετά μεγαλύτερη, δηλαδή ο κόπος τους είναι αρκετά μεγαλύτερος, για τον απλούστατο λόγο, ότι είχαν να αναμετρηθούν με ένα κλειστό σχολείο, ουσιαστικά και με τον κορονοϊό όπως όλοι μας.  Οι συνθήκες της πανδημίας δημιούργησαν την τηλεκπαίδευση και γι’ αυτό το λόγο οι μαθητές είναι αξιέπαινοι γι’ αυτό που καταφέρανε. Όλοι οι μαθητές που τελείωσαν τη φετινή σχολική χρονιά κατά τη γνώμη μου, όλοι.

Το σχολείο μας στο ΕΠΑΛ της Αίγινας, τα αποτελέσματα των μαθητών μας είναι αρκετά ικανοποιητικά. Καταρχήν οι επιτυχόντες είναι διπλάσιοι από πέρσι, άρα δείχνει άνοδο, παρά την εφαρμογή της ΕΔΕ φέτος, που έκοψε από αρκετά άλλα παιδιά την είσοδο τους σε κάποια σχολή. Το τεχνικό λύκειο έχει την ιδιαιτερότητα, ότι δεν δίνουμε όλοι οι μαθητές πανελλήνιες εξετάσεις και άρα τα νούμερα, έξι παιδιά είχαμε φέτος επιτυχόντες, φαίνονται μικρά. Ωστόσο στην πραγματικότητα αυτό είναι αρκετά διαφορετικό, γιατί ένα στα τρία παιδιά που δώσανε πέρασε.

Να πούμε στα παιδιά που πέρασαν συγχαρητήρια και πάλι. Να πούμε ότι ο αγώνας τους για την γνώση τώρα ξεκινάει και ότι σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες θα τα καταφέρουν να βρουν το δρόμο τους για την επαγγελματική τους και κυρίως για την εκπαιδευτική τους αποκατάσταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα παιδιά που δεν κατάφεραν την εισαγωγή τους σε αυτόν τον αγώνα, είναι αξία γι’ αυτή τη χρονιά, γιατί κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το τέλος και να τους πούμε ότι ουσιαστικά υπάρχουν πάρα πολλοί δρόμοι για να πετύχεις αυτό που θες. Αυτό είναι και το μήνυμα σε όλους τους μαθητές του νησιού, ότι υπάρχουν πάρα πολλοί δρόμοι και ένας τέτοιος δρόμος είναι το Επαγγελματικό Λύκειο της Αίγινας, το οποίο στην ουσία δίνει περισσότερες επαγγελματικές διεξόδους, αλλά και ακαδημαϊκές.

Τέλος θα ήθελα ιδιαίτερα να συγχαρώ, αλλά κυρίως να δώσω ένα μεγάλο εύσημο στους καθηγητές, που καταφέρανε με την online εκπαίδευση να υποστηρίξουν, όπως και η οικογένεια, τους μαθητές για να καταφέρουν αυτά τα αποτελέσματα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png