Πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Αίγινας. Τι δήλωσαν οι κύριοι Γιάννης Ζορμπάς και Γιώργος Σκαλτσιώτης. Ο Αγιασμός στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.


Με το βλέμμα στα υγειονομικά μέτρα ξεκίνησε φέτος η σχολική χρονιά στην Αίγινα, καθώς τα σχολεία του νησιού άνοιξαν σήμερα για τους μαθητές τους μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, όπως άλλωστε και σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, στην τελετή του αγιασμού που έγινε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας και ευχήθηκε στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές για την νέα σχολική χρονιά.

Στον αγιασμό παρευρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος και συνταξιοδοτημένος πλέον διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Αντώνης Ντελής, που ευχήθηκε και εκείνος με την σειρά του στους μαθητές, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης και γονείς των μαθητών.
 
Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης μιλώντας πριν από λίγο στο Aegina Portal είπε ότι παραβρέθηκε στον αγιασμό του Γυμνασίου της Αίγινας και του Λυκείου. Σημείωσε, ότι κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας δεν αναφέρθηκαν προβλήματα. Επίσης, είπε ότι από την πλευρά του Δήμου θα υπάρξει μία συμπληρωματική προμήθεια αντισηπτικών και οι καθαρίστριες των σχολείων βρίσκονταν στην θέση τους και είχαν κάνει τον καθαρισμό των αιθουσών. Τέλος, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων καθαρίστηκαν από το δήμο, αποψιλώθηκαν και ευπρεπίστηκαν οι εξωτερικοί χώροι των προαυλίων. Ο κ. Σκαλτσιώτης ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και τους γονείς.

Λόγω προβλήματος υγείας, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Στέλιος Θεριανός, δεν μπόρεσε να επισκεφθεί τα σχολεία σήμερα και να έχει προσωπική ενημέρωση.

Τέλος, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας τους Δήμου Αίγινας, μιλώντας πριν από λίγο στο Aegina Portal είπε ότι κατά το προηγούμενο διάστημα έγιναν καθαρισμοί, ελαιοχρωματισμοί, κλαδεύσεις και κάθε είδος εργασία για τον ευπρεπισμό και την λειτουργία των σχολείων. Προσέθεσε ότι για τις καθαρίστριες των σχολείων, ο Δήμος της Αίγινας με ιδίους πόρους, έχει αυξήσει τις ώρες που προβλέπει το Υπουργείο Παιδείας. Σημείωσε ότι κατά την πρώτη αυτή η ημέρα δεν αναφέρθηκαν προβλήματα, επίσης, ότι τηρήθηκαν τα υγειονομικά μέτρα και ότι υπάρχει πρόβλεψη για το απαιτούμενο υγειονομικό υλικό. Παράλληλα, προσέθεσε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκαν στην τελετή του αγιασμού, σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία κι ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png