Με την πρωινή συνεδρία στο ΓΕΛ Αίγινας, ξεκίνησε η ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή, που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το Γενικό Λύκειο Αίγινας.

 
Με την πρωινή συνεδρία στο Γενικό Λύκειο Αίγινας, ξεκίνησε η ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή, που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το Γενικό Λύκειο Αίγινας και ο Δήμος Αίγινας. Στην πρωινή συνεδρία αναπτύχθηκε το θέμα: "Μια φορά κι ένα καιρό υπήρχε ένα δάσος. Μια ιστορία που δεν πρόλαβε να πει η τελευταία μέλισσα στα παιδιά της", με εισηγητή τον κ. Γεώργιο Βλαχάκη, τον Αναπληρωτή  Καθηγητή, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Το απόγευμα στις 17:30 στην Αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, η ημερίδα θα συνεχιστεί και θα είναι ανοιχτή προς όλους.

Με την ευκαιρία της ημερίδας στο Aegina Portal μίλησαν σήμερα το μεσημέρι ο Γεώργιος Βλαχάκης , Αν. Καθηγητής, της Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο,ο κ. Ηλίας Καλογήρου, φυσικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που εκπροσωπεί την Ένωση Ελλήνων Φυσικών,


ο κ. Νάστος Παναγιώτης, Καθηγητής Κλιματολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνώνκαι ο κ. Γιώργος Γκαρής Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Αίγινας.

 
Αναλυτικά το πρόγραμμα

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το Γενικό Λύκειο θα πραγματοποιήσει την Ημερίδα με θέμα "Κλιματική Αλλαγή" στην Αίγινα με καταξιωμένους επιστήμονες στο χώρο της Κλιματικής Αλλαγής.

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021, ώρες 12:00-13:00 και 17:00 - 20:00

Χαιρετισμοί:

Πούντος Ιωάννης,τ.Διευθυντής Αίγινας
Γκαρής Γεώργιος, Διευθυντής Αίγινας
Φιλντίσης Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

Προεδρείο: Φιλντίσης Παναγιώτης ,Πούντος Ιωάννης, Γκαρής Γεώργιος

Ομιλίες προσκεκλημένων

Πρωινή Συνεδρία

12:00-13:00 Βλαχάκης Γεώργιος , Αν. Καθηγητής, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Θέμα: "Μια φορά κι ένα καιρό υπήρχε ένα δάσος. Μια ιστορία που δεν πρόλαβε να πει η τελευταία μέλισσα στα παιδιά της".

Απογευματινή Συνεδρία

Χώρος Διεξαγωγής: Λαογραφικό Μουσείο
  • 17:00-18 :00 Νάστος Παναγιώτης, Καθηγητής Κλιματολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Κλιματολογίας & Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Θέμα: «Ακραία Υδρομετερεωλογικά Φαινόμενα .Ο Ρόλος της Κλιματικής Αλλαγής »
  • 18:00-19:00 Βλαχάκης Γεώργιος , Αν. Καθηγητής, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
  • Θέμα: «Αγαπητέ Σάντσο ας επιτεθούμε σ' αυτούς τους γίγαντες!". Ο Δον Κιχώτης και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής»
  • 19:00-20:00 Συζήτηση Ερωτήσεις
  • 20:00 Λήξη Ημερίδας