Ημερίδα με θέμα την κλιματική αλλαγή στο Λαογραφικό Μουσείο.


Με πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Λαογραφικό Μουσείο, η ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή, που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το Γενικό Λύκειο Αίγινας και ο Δήμος Αίγινας. Η ημερίδα, που δυστυχώς συγκέντρωσε πολύ μικρό κοινό, άνοιξε με τον χαιρετισμό του διευθυντή του Γενικού Λυκείου Αίγινας κ. Γιώργο Γκαρή και τον εκπρόσωπο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κ. Ηλίας Καλογήρου.

Ακολούθησε η εισήγηση του κ Παναγιώτη Νάστου, καθηγητή Κλιματολογίας, Διευθυντή του Εργαστηρίου Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα "Ακραία Υδρομετερεωλογικά Φαινόμενα.Ο Ρόλος της Κλιματικής Αλλαγής". Ακολούθησε η εισήγηση του κ. Γεώργιου Βλαχάκη, αναπληρωτή καθηγητή στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου, με θέμα "Αγαπητέ Σάντσο ας επιτεθούμε σ' αυτούς τους γίγαντες!". Ο Δον Κιχώτης και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής".  Από τις δύο εισηγήσεις κατέστη δυνατή η καταγραφή της πρώτης, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο video.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Σκαλτιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Πούντος, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης και ένα κοινό, που αν και μικρό αριθμητικά, απόλαυσε μία άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση.