Δράση καθαρισμού ακτών και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας.

 
Ο καλοκαιρινός καιρός σήμερα στην Αίγινα, στάθηκε πολύτιμος βοηθός στους μαθητές της E' και της Στ' τάξης το 2ου Δημοτικό Σχολείο Αίγινας, που συμμετείχαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, σε δράση καθαρισμού των ακτών


(Παναγίτσας και Αύρας) και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, σε συνεργασία με τον με υπεύθυνο της Περιβαλλοντικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης του Πειραιά, του δικτύου MEdIES, της  Μεσογειακής Εκπαιδευτικής Πρωτοβουλίας για το Περιβάλλον και την Αειφορία και την ομάδα αυτοδυτών  “Beach Cleaning”, δουλειά της οποίας έχουμε παρουσιάσει και στο παρελθόν.

Στη δράση συμμετείχε και μία ομάδα είκοσι εκπαιδευτικών από την Μάλτα, που ακολουθούν  το δίκτυο MEdIES και κατεύθυναν τους μαθητές. Στη δράση συμμετείχε, εκ μέρους του Δήμου Αίγινας, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης.

Η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας κ. Αρχοντούλα Γεωργοπούλου δήλωσε σχετικά:

"Ήρθαμε σήμερα εδώ στην παραλία της “Παναγίτσας”,  μαζί με την έκτη τάξη του σχολείου μας και άλλη μία ομάδα βρίσκεται στην “Αύρα”, στην παραλία της “Αύρας” με την πέμπτη τάξη.

Έχουν έρθει οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς, για να κάνουμε καθαρισμό ακτής και καταγραφή των απορριμμάτων που θα βρούμε. Έχουμε συνεργαστεί με τον υπεύθυνο της Περιβαλλοντικής Αγωγής της πρωτοβάθμιας του Πειραιά και με το δίκτυο MEdIES, που κάνει διαχείριση απορριμμάτων. Είναι ένα μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, που ασχολείται με το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την αειφορία. Επίσης, μαζί μας έχουν έρθει και μία ομάδα δυτών, οι “Beach Cleaning” και θα βουτήξουν μέσα στη θάλασσα να δείξουν στα παιδιά τι έχει μέσα ο βυθός και τι μπορεί να βρει κάποιος.

Όλα αυτά γίνονται μέσα στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που κάνουν τα σχολεία τα σχολεία, τώρα που τελείωσαν τα αυστηρά μέτρα για την πανδημία και μπορούμε να βγούμε έξω και να συνεχίσουμε τα προγράμματά μας, γίνονται για ευαισθητοποίηση των μαθητών και γενικότερα της κοινωνίας. Εμείς είχαμε δώσει προσκλήσεις, εάν θέλουν και γονείς να παρακολουθήσουν τη δράση και να συμμετέχουν, αλλά δεν βλέπουμε γονείς μαζί μας.

Επίσης, παρέα μας είναι και μία ομάδα είκοσι εκπαιδευτικών που έχουν έρθει από τη Μάλτα και ακολουθούν το δίκτυο MEdIES και σήμερα ήρθαν μαζί τους, θα κατευθύνουν τα παιδιά, μιλάνε αγγλικά και θα κάνουμε και λίγο εξάσκηση στα αγγλικά μας! Ευχόμαστε αυτές οι δράσεις να βρουν μιμητές και κυρίως τα παιδιά μας να διατηρήσουν αυτά που μαθαίνουν κάθε μέρα στο σχολείο σχετικά με το περιβάλλον και το πώς πρέπει να του συμπεριφερόμαστε για να έχουμε ελπίδα για το μέλλον".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png