Ο Διευθυντής του Επαγγελματικού Λυκείου Αίγινας κ. Χρήστος Λίτος, για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές 2022.


Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αίγινας κ. Χρήστος Λίτος, μιλώντας σήμερα στο Aegina Portal, παρουσίασε τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αίγινας κ. Χρήστος Λίτος είπε τα ακόλουθα:
"Είμαστε εδώ άλλη μία χρονιά, να δούμε τα αποτελέσματα των παιδιών που ΕΠΑΛ για τις Πανελλήνιες. Την Παρασκευή ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, υπάρχουν αναρτημένα στην πρόσοψη του σχολείου και τα αποτελέσματα είναι ευχάριστα για το σχολείο μας!

Επτά μαθητές μας είναι οι φοιτητές, οι οποίοι είναι σε αρκετά καλές σχολές και σχολές που θέλανε είναι αρκετά καλά τα αποτελέσματα γιατί δεν τα περιμέναμε όταν είχαν βγει οι βαθμοί.

Είναι αυτό που είχαμε πει, ότι φέτος και καλή χρονιά περίεργη. Αρχικά να πούμε ότι ένα καλό νέο είναι ότι βγήκανε πολύ νωρίτερα από ότι συνήθως τα αποτελέσματα και αυτό νομίζω ότι είναι καλό για τον οικογενειακό προγραμματισμό των παιδιών.

Εδώ στο ΕΠΑΛ, λοιπόν, είχαμε επτά μαθητές οι οποίοι πέρασαν έξι με τη γενική κατηγορία, μία με το 5%. Το ποσοστό είναι αρκετά μεγαλύτερο σε σχέση με το περσινό γιατί φέτος είχαμε λιγότερα παιδιά που δίνουνε. Περίπου τα μισά παιδιά λοιπόν περάσανε και επίσης τα παιδιά πέρασαν σε καλές σχολές σχολές που θέλανε. Είναι η δεύτερη χρονιά που έχουμε μαθητή που εισάγεται στο Μηχανολόγων Μηχανικών στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, σαν πρώτη προτίμηση του. Έχουμε εισαγωγή στη Σχολή Μηχανικών ΑΕΝ, Πολιτικών Μηχανικών στην Πάτρα και Λογιστική και Χρηματοοικονομική και Διοίκηση Οικονομίας.

Γενικά, λοιπόν, οι σχολές ήταν οι σχολές που ήθελαν τα παιδιά και να τους πούμε συγχαρητήρια σ’ αυτούς στις οικογένειές τους, στους καθηγητές που τους βοήθησαν, είτε ήταν στο σχολείο, είτε δεν ήταν στο σχολείο.

Και να πούμε μία διαφορετική προσέγγιση των αποτελεσμάτων για το ΕΠΑΛ. Όχι το ΕΠΑΛ της Αίγινας, γενικά για το ΕΠΑΛ. Φέτος λοιπόν στα ΕΠΑΛ, εισήχθησαν πολλοί λιγότεροι μαθητές σε σχέση με πέρυσι, λόγω της ΕΔΕ, το είχαμε πει. Επειδή λοιπόν σε κάποια μαθήματα δεν γράψαν πολύ καλά, ο μέσος όρος ο γενικός έπεσε και δεν εισήχθησαν όλοι όσοι μπορούν να εισέλθουν, παρόλο που είχανε πιάσει τα μόρια. Εκτός από αυτό όμως, είχαμε και μία άλλη κατηγορία, εμείς, μαθητών που δε δώσαμε. Η κατηγορία αυτή των μαθητών, ήταν μαθητές που ήδη έχουν σκεφτεί την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Αυτοί οι μαθητές, ενώ σκεφτόντουσαν να δώσουμε στη μέση της χρονιάς βρήκαν δουλειά, επαγγελματική αποκατάσταση και με τα ένσημα που μαζέψαμε και το πτυχίο του ΕΠΑΛ ήδη είναι στην αγορά εργασίας. Αυτοί οι μαθητές λοιπόν δεν θέλανε, τελικά, να μπουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εδώ είναι ο νέος δρόμος που δίνει το ΕΠΑΛ σε αυτούς τους μαθητές, να κάνουν το επάγγελμά τους για επαγγελματική αποκατάσταση.

Οπότε, λοιπόν, στο σχολείο μας δεν είναι μόνο η τριτοβάθμια εκπαίδευση που μας ενδιαφέρει, αλλά και η επαγγελματική αποκατάσταση μέσω της εργασίας και του πτυχίου που δίνουμε σαν ΕΠΑΛ.

Γενικότερα λοιπόν ήταν καλά τα αποτελέσματα στο σχολείο μας, είμαστε ευχαριστημένοι για τα παιδιά, τους ευχόμαστε καλή πρόοδο, να είναι καλά στην υγεία τους όλα τα παιδιά, να μπορέσουνε να έχουνε καλή αποκατάσταση και στα υπόλοιπα παιδιά να μην το βάλουν κάτω, να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και σίγουρα η ζωή θα τους δικαιώσει.

Με αυτό εδώ να σας πω τελειώνοντας και ένα κάλεσμα για όποιον θέλει να έχει κάποιο επαγγελματικό πτυχίο, ότι το Σεπτέμβρη θα έχουμε έξτρα εγγραφές στο ΕΠΑΛ για τις ειδικότητες που ήδη έχουμε".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png