Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο ΓΕΛ Αίγινας. Ένα μάθημα ζωής από τον παραολυμπιονίκη Νίκο Γονιό.

20220930_110240-00.jpg

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποίησε σήμερα το Γενικό Λύκειο Αίγινας, που συμμετείχε στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Κεντρικό πρόσωπο αυτών των εκδηλώσεων ήταν ο παραολυμπιονίκης Νίκος Γονιός.


Η ομιλία του προς τους μαθητές, στην αίθουσα εκδηλώσεων "Σοφία Μηλιώτη", ήταν συγκλονιστική, ένα πραγματικό μάθημα ζωής, μέσα από το οποίο αναδείχθηκε το μεγαλείο της ψυχής, η δύναμη και η θέληση, που μπορεί να νικήσει όλα τα εμπόδια.

Είχε προηγηθεί η ομιλία της εκπαιδευτικού Ευαγγελίας Κουμούση, που επίσης κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο, μία ομιλία με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, σύγχρονη, με τη δυναμική του σεβασμού και της αναγνώρισης του μεγαλείου της ψυχής των παραολυμπιακών αθλητών.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Νίκος Γονιός επισκεπτόταν το Γενικό Λύκειο Αίγινας. Σε αντίστοιχη εκδήλωση είχε συμμετάσχει το 2016, με την εθνική προπονήτρια Ζωή Γονιού και τον πατέρα τους, παλιό διεθνή ποδοσφαιριστή Γιώργο Γονιό.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας στο προαύλιο του λυκείου, έγινε παρουσίαση παραολυμπιακών αθλημάτων. Με την ευκαιρία, στο Aegina Portal μίλησαν ο γυμναστής κ. Θωμάς Κουρκούνας και ο διευθυντής του ΓΕΛ Αίγινας κ. Γιώργος Γκαρής.

Θωμάς Κουρκούνας: Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, θεωρήσαμε χρήσιμο και σκόπιμο σ’ αυτή την εκδήλωση, που γίνεται βέβαια, όπως είπαμε, πανελλήνια σήμερα, θεώρησαμε χρήσιμο και σκόπιμο να καλέσουμε έναν παραολυμπιονίκη, έτσι ώστε να μιλήσει και στους μαθητές, αλλά και παράλληλα να δείξουμε και κάποια παραολυμπιακά αθλήματα.

Με τον τρόπο αυτό να τιμήσουμε αυτούς, που για μένα είναι υπέρ αθλητές, που είναι το παράδειγμα προς μίμηση προς όλους τους νέους. Μέσα από την ομιλία του μάλιστα και ο Νίκος Γονιός έθεσε πάρα πολλά ζητήματα και για τις αξίες, όχι μόνο του αθλητισμού, αλλά για τη δύναμη που πρέπει να έχει ο κάθε νέος μέσα του, να μπορεί να ανταπεξέλθει όλες τις συνθήκες, για να παλεύει για κάτι καλύτερο στη ζωή του.

Θεωρώ ότι η σημερινή μέρα ήταν πολύ μεγάλο μάθημα για όλους μας".

Γιώργος Γκαρής:  "Έχουμε τη χαρά σήμερα να υποδεχόμαστε στο σχολείο μας για δεύτερη χρονιά, την ημέρα του αθλητισμού, τον Νίκο Γονιό παραολυμπιονίκη, με πάρα πολλές διακρίσεις στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Μας τίμησε και πάλι με την παρουσία του και έκανε μία πολύ συγκινητική ομιλία στα παιδιά. Τους μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα αυτά τα άτομα με ειδικές ανάγκες στις δυσκολίες και παράλληλα το πώς τον βοήθησε ο αθλητισμός να υπερβεί όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην καθημερινότητά του, όταν μετά τα 10 του χρόνια έπαθε αυτή την ασθένεια και η οποία τον καθήλωσε για πάρα πολύ καιρό σε ένα κρεβάτι.

Παρόλα αυτά βρήκε το σθένος, τη δύναμη ψυχής να σηκωθεί, να σταθεί στα πόδια του και όχι μόνο αυτό, αλλά να έχει παράλληλα και σπουδαίες διακρίσεις σε παγκόσμιο σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.

Τα λόγια του συγκίνησαν πάρα πολύ τους μαθητές, τους έδωσε συμβουλές για το ότι δεν φέτος να το βάζουν κάτω, να έχουν στόχους όνειρα να παλεύουν γι’ αυτά και κυρίως όταν και αν στην ζωή τους θα βρεθούν σε δύσκολες στιγμές, ποτέ να μην πάρουν τις αποφάσεις εκείνη τη στιγμή που η ψυχολογία τους βρίσκεται στα τάρταρα, να περιμένουν μία στιγμή στην οποία θα είναι πιο ήρεμοι, να το σκεφτούν καλά, να πάρουν τα πάνω τους και να βάλουν  στόχου και να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο που συναντούν. Τον Ευχαριστούμε για μία ακόμα φορά, ήταν η παρουσία του πολύ συγκινητική και ωφέλιμη για τους μαθητές μας”.

Τέλος, ευχαρίστησε τον γυμναστή κ. Θωμά Κουρκούνα και την χημικό κ. Εύα Κουμούση για την επιτυχία της σημερινής εκδήλωσης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png