“Φατσούλες γελαστές- φιλαράκια με ουρές". Παιδαγωγική δράση για τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων.

dimitrouli-fountouki-00.jpg

Μία ιδιαίτερα ωφέλιμη παιδαγωγική δράση, για παιδιά προσχολικής ηλικίας, που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα που αφορούν στις ανάγκες των αδέσποτων ζώων και στην αρμονική συνύπαρξή τους με αυτά, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 5 και 6 Οκτωβρίου στο Λαογραφικό Μουσείο.  


Τη δράση αυτή, μέρος του προγράμματος "Η Αίγινα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων", που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας / τομέας Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με φιλοζωικούς φορείς, κτηνιάτρους και το Δήμο της Αίγινας, υλοποίησαν με μεγάλη επιτυχία, οι κυρίες Έλενα Φουντούκη, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και συντονίστρια λειτουργίας του καταφυγίου "Προστασίας ζώων Αίγινας – Αγκιστρίου" και Μαριάνθη Δημητρούλη, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, νηπιαγωγός και ειδική παιδαγωγός. 

Στα ειδικά προσαρμοσμένα παιχνίδια, που βοήθησαν στην αλληλεπίδραση, μέσα από μουσικοκινητικά ερεθίσματα και παιχνίδια ρόλων, καθώς και τη σχετική προβολή video, παρακολούθησαν νηπιαγωγεία του νησιού. Στο τέλος της δράσης προσφέρθηκαν χυμοί και μπισκότα στα παιδιά. 

Για την ιδιαίτερα σημαντική προσφορά του καταφυγίου "Προστασίας ζώων Αίγινας – Αγκιστρίου", αλλά και για τα όσα περιελάμβανε η δράση, μίλησαν στο Aegina Portal οι κυρίες Έλενα Φουντούκη και Μαριάνθη Δημητρούλη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png