Διαλέξεις και δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές, από τον Αστυνομικό Σταθμό Αγκιστρίου.

draseis-kykloforiakis-agogis-sxoleia.jpg

Μία ιδιαίτερα χρήσιμη πρωτοβουλία υλοποιήθηκε από τον Αστυνομικό Σταθμό Αγκιστρίου, τον Ανθυπαστυνόμο Σόρτση Αναστάσιο και τον Αρχιφύλακα Ιωαννίδη Κωνσταντίνο. Κατά το τριήμερο 21 και 23 Μαρτίου 2023 διοργανώθηκαν διαλέξεις και δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές του νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων στο Αγκίστρι.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Κατά τη δράση ενημερώθηκαν περισσότεροι από 80 μαθητές των σχολείων παρουσία των διευθυντών και των εκπαιδευτικών, σχετικά με την ασφαλή κίνηση των μαθητών ως πεζών, την συμπεριφορά των μαθητών ως οδηγών ποδηλάτων και Ε.Π.Η.Ο. (ηλεκτρικά πατίνια κλπ) αλλά και την συμπεριφορά των μαθητών ως επιβατών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε με την επίδειξη φωτογραφιών – παραδειγμάτων, με την παρουσίαση ενημερωτικού βίντεο – σποτ της Ελληνικής Αστυνομίας για παιδιά – οδηγούς ποδηλάτων και έγινε εκτενής αναφορά για τα αίτια πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων με προβολή σχετικής παρουσίασης. Εν συνεχεία, έγινε ασφαλής κυκλοφορία των μαθητών με την συνοδεία των δασκάλων, πέριξ του σχολικού κτιρίου, με σκοπό την παρατήρηση πινακίδων σήμανσης και επεξήγηση αυτών από τους Αστυνομικούς και έγινε συμβολική βεβαίωση παραβάσεων και ενημέρωση των διερχόμενων οδηγών από τους μαθητές.

Επίσης, με βιωματικό τρόπο, υποδείχθηκε στους μαθητές ο ασφαλής τρόπος άφιξης και αναχώρησης από και προς το σχολείο.

Τέλος, έγιναν ερωτήσεις από τους μαθητές και διαλογική συζήτηση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png