Επίσκεψη επιστημονικής ομάδας του 1ου ΚΕΔΑΣΥ Πειραιά στην Αίγινα, για την αξιολόγηση μαθητών. Τι δήλωσε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς.

20230410_095759-kedasi.jpg

Συνάντηση επιστημονικής ομάδας του 1ου ΚΕΔΑΣΥ Πειραιά, που έχει επισκεφθεί την Αίγινα για την αξιολόγηση μαθητών με τυχόν μαθησιακές δυσκολίες, πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στέλιο Θεριανό.


Στη συνάντηση συμμετείχαν από το 1ο ΚΕΔΑΣΥ Πειραιά, η κ. Ειρήνη Μπόλλα, δασκάλα ειδικής, η κυρία Σαργολόγου Μαρία, ψυχολόγος και ο κύριος Τσίφλικας Γεώργιος που είναι κοινωνικός λειτουργός και φιλόλογος.  Το ΚΕΔΑΣΥ είναι ένα κέντρο υποστήριξης, αξιολόγησης και συμβουλευτικής υποστήριξης σχολικών μονάδων. Η επίσκεψη έγινε μετά από αίτημα του Δήμου Αίγινας.

"Οι γονείς με τη συνεργασία του σχολείου και των διευθυντών των σχολείων κλείνουν ραντεβού, γίνεται σε δεύτερο χρόνο με τη συνεργασία του σχολείου η αξιολόγηση των μαθητών, για τυχόν μαθησιακές δυσκολίες. Η αξιολογική έκθεση, αυτό που περιλαμβάνει, είναι πληροφορίες για τους μαθητές και μπορεί να έχει κάποιες εξατομικευμένες εκπαιδευτικές και ότι μπορεί να χρειαστεί κάποιος μαθητής  για την ομαλή σχολική του φοίτηση, που μπορεί να είναι στην περίπτωση μιας ειδικής μαθησιακής δυσκολίας οι προφορικές δοκιμασίες, η φοίτηση στο τμήμα ένταξης, η παροχή επιπλέον δάσκαλου πού είναι η παράλληλη στήριξη", δήλωσε η ειδική η κ. Ειρήνη Μπόλλα, δασκάλα ειδικής αγωγής.

Επίσης το ΚΕΔΑΣΥ υποστηρίζει συμβουλευτικά το εκπαιδευτικό προσωπικό κάποιων σχολείων και πραγματοποιούνται και οργανωμένες δράσεις σε κάποια σχολικές μονάδες.

Ο κ. Γιάννης Ζορμπάς, μιλώντας στο Aegina Portal είπε: "Να ευχηθώ σε όλους να έχουμε καλή εβδομάδα, καλό Πάσχα. Σήμερα βρισκόμαστε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας και μαζί μας είναι ειδικοί εκπαιδευτικοί, οι ειδικοί παιδαγωγοί του ΚΕΔΑΣΥ και είναι μαζί μας ο Γιώργος, η Μαρία και η Ειρήνη και φυσικά μαζί μας είναι και ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας του δήμου ο κύριος Στέλιος Θεριανός.

Τους καλωσορίζουμε εμείς υποβάλαμε ένα αίτημα στο ΚΕΔΑΣΥ  και στον διευθυντή του, τον κύριο Νίκο Παπαδόπουλο, όπου ήταν και πάρα πολύ υποστηρικτικός στη δημιουργία του Ειδικού Σχολείου στην Αίγινα.

Έτσι λοιπόν καλέσαμε το ΚΕΔΑΣΥ για να αξιολογήσει τις τυχόν μαθησιακές δυσκολίες που μπορεί να έχουν κάποια παιδιά. Αυτές οι μαθησιακές δυσκολίες που μπορεί να είναι η δυσλεξία, μπορεί να είναι η δυσκολία στην ανάγνωση, η δυσκολία στη γραφή, όλα αυτά τα παιδιά μπορούν με ένα ραντεβού σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό τους και σε συνεργασία με τον διευθυντή να καθοριστεί ένα ραντεβού και να αξιολογηθούν.

Αυτός θα τους βοηθήσει αργότερα για τις εξετάσεις τους, να εξετάζονται όπως προβλέπει το Υπουργείο Παιδείας στον προφορικό λόγο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτήν την δράση που γίνεται εδώ και έχει ως στόχο και σκοπό να βοηθηθούν τα παιδιά.

Θα ήθελα να αναφέρω κάποιες προσωπικότητες που τους γνωρίζουμε όλοι οι οποίοι και εκείνοι είχαν μαθησιακές δυσκολίες, όμως έγιναν πάρα πολύ χρήσιμοι στην κοινωνία μας και από το έργο τους: O Albert Einstein ήταν στο φάσμα του αυτισμού, o Graham Bell ανακάλυψε το τηλέφωνο, δυσλεξία, ο George Washington κυβερνήτης των Ηνωμένων Πολιτειών Πολιτειών, Jim Carrey, o Mohamed Ali πυγμάχος, η Cher,  η Jennifer Aniston, o  Andy Warhol με τη νόσο Asperger.  

Όπως βλέπεται λοιπόν, όλες αυτές οι προσωπικότητες, δημιούργησαν, ήταν χρήσιμοι στην κοινωνία και στους συμπολίτες τους. Θέλω να απευθύνω ένα μήνυμα στα παιδιά και να τους πω το εξής: παιδιά είναι στο χέρι σας έχετε τα πινέλα, έχετε τα χρώματα, να δημιουργήσετε τον δικό σας καμβά της ζωής για να κάνετε τη ζωή σας πραγματικά πάρα πολύ όμορφη!

Θέλω κλείνοντας να πω ότι ο δήμος Αίγινας σε συνεργασία με τις δημοτικές του επιτροπές φυσικά με τους προέδρους και μετά μέλη και σε συνεργασία με την με τις εκπαιδευτικές κοινότητες των σχολείων, θα αιτηθούμε επιπλέον εκπαιδευτικούς που μπορεί να χρειαστούμε για παράλληλη στήριξη και επιπλέον τμήματα ένταξης”.


Η δασκάλα ειδικής αγωγής κ. Ειρήνη Μπόλλα, μιλώντας στο Aegina Portal είπε: “ Ευχαριστούμε τη δημοτική αρχή και το νησί της Αίγινας για την φιλοξενία. Βρισκόμαστε και εμείς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Αίγινας αυτές τις μέρες και μαζί με την ομάδα μου, έχουμε έρθει για την αξιολόγηση κάποιων μαθητών.

 Ονομάζομαι Ειρήνη Μπόλλα είμαι δασκάλα ειδικής αγωγής και μαζί με την κυρία Σαργολόγου Μαρία που είναι ψυχολόγος και τον κύριο Τσίφλικά Γεώργιο που είναι κοινωνικός λειτουργός και φιλόλογος, έχουμε έρθει για να αξιολογήσουμε τις εκπαιδευτικές ανάγκες κάποιων μαθητών.

Βασικός σκοπός υπηρεσίας μας, άλλωστε, είναι αυτός το ΚΕΔΑΣΥ είναι ένα κέντρο υποστήριξης, αξιολόγησης και συμβουλευτικής υποστήριξης σχολικών μονάδων. Μαθητές που έρχονται σε μας είναι ηλικιακής ομάδας προνηπίου έως και τρίτης λυκείου, οπότε βλέπουμε παιδιά εντός αυτών των ηλικιών.

Η διαδικασία έχει ως εξής, οι γονείς με τη συνεργασία του σχολείου και των διευθυντών των σχολείων κλείνουν ραντεβού, γίνεται σε δεύτερο χρόνο με τη συνεργασία του σχολείου η αξιολόγηση των μαθητών, για τυχόν μαθησιακές δυσκολίες. Η αξιολογική έκθεση, αυτό που περιλαμβάνει, είναι πληροφορίες για τους μαθητές και μπορεί να έχει κάποιες εξατομικευμένες εκπαιδευτικές και ότι μπορεί να χρειαστεί κάποιος μαθητής  για την ομαλή σχολική του φοίτηση, που μπορεί να είναι στην περίπτωση μιας ειδικής μαθησιακής δυσκολίας οι προφορικές δοκιμασίες, η φοίτηση στο τμήμα ένταξης, η παροχή επιπλέον δάσκαλου πού είναι η παράλληλη στήριξη.

Επίσης το ΚΕΔΑΣΥ υποστηρίζει συμβουλευτικά το εκπαιδευτικό προσωπικό κάποιων σχολείων και πραγματοποιούνται και οργανωμένες δράσεις σε κάποια σχολικές μονάδες.

Ήδη διεπιστημονική ομάδα που βρίσκεται στην υπηρεσία, περιλαμβάνει κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο και εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για τους μαθητές, που χρειάζεται υπάρχει ομάδα θεραπευτών, όπως λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και φυσικοθεραπευτές.

Ευχαριστούμε πολύ ξανά για τη φιλοξενία, χαιρόμαστε πολύ που είμαστε στο νησί και ακούμε, έχουμε γνωρίσει κάποιες οικογένειες από κοντά και έχουμε ακούσει τις ανάγκες τους”.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png