Ο Διευθυντής του Επαγγελματικού Λυκείου Αίγινας κ. Χρήστος Λίτος, για τα αποτελέσματα των υποψηφίων στις Πανελλαδικές 2023.

20230728_112205-epal-xristos-litos.jpg

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των βάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023, για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο διευθυντής του Επαγγελματικού Λυκείου Αίγινας κ. Χρήστος Λίτος, μίλησε στο Aegina Portal:



Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αίγινας κ. Χρήστος Λίτος δήλωσε τα ακόλουθα:

"Είμαστε άλλη μια χρονιά εδώ στο ΕΠΑΛ για να μιλήσουμε για τους μαθητές που δώσανε πανελλήνιες εξετάσεις και πήραν εχθές στα αποτελέσματα τους. Τα αποτελέσματα από τη μεριά του ΕΠΑΛ χαρακτηρίζονται αναμενόμενα, όπως είχαμε πει και όταν βγήκαν οι βαθμοί, πέντε μαθητές κατάφεραν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό, από τους πέντε αυτούς οι δυο πέρασαν σε σχολές επιλογής τους, μάλιστα οι σχολές είναι αρκετά καλές και είναι οι πρώτες επιλογές νομίζω των μαθητών, το μάρκετινγκ και επικοινωνία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα ΤΕΦΑΑ Τρικάλων.

Η ΕΒΕ (σ.σ. ελάχιστες βάσεις εισαγωγής) είναι κάτι για το οποίο μιλάμε συνέχεια και θα συνεχίσουμε να μιλάμε όσο υφίσταται, είναι κάτι το οποίο καθορίζει δύο πράγματα, πρώτον καθορίζει το ποιοι μαθητές μπορούν να περάσουν, όχι με βάση τα μόρια τα συνολικά που λάβανε, αλλά με βάση το μέσο όρο τους. Οπότε είχαμε τους υπόλοιπους τρεις μαθητές οι οποίοι λόγω ΕΒΕ δεν κατάφεραν να μπουν στις σχολές προτίμησης.

Να πούμε καλή τύχη καλή ξεκούραση, καλό καλοκαίρι και καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές που τελειώσανε φέτος τα λύκεια τους. Όπως πάντα λέμε ακούγεται τετριμμένο αλλά δεν είναι, οι πανελλήνιες είναι απλά οι εξετάσεις που δίνουν τα παιδιά, δεν είναι τίποτα άλλο. Η υπόλοιπη ζωή τους κανονίζετε από άλλα πράγματα. Με την ευκαιρία να πω ότι αυτή η χρονιά είχε την ιδιαιτερότητα για μας ότι η τρίτη λυκείου ήταν πάρα πολύ μικρή και έτσι αποχωριζόμαστε μία τρίτη λυκείου που είχαμε οικογενειακό κλίμα και τα παιδιά αποφάσισαν όπως έχω πει και την προηγούμενη φορά να ασχοληθούν επαγγελματικά με το αντικείμενο των σπουδών τους και όχι με εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Με την ευκαιρία να πω ότι κοιτάζοντας τα επαγγελματικά προσόντα των εκπαιδευτικών, είχαμε διοργανώσει ένα σχολείο θερινό Εράσμους το οποίο τελείωσε την προηγούμενη εβδομάδα με μεγάλη επιτυχία και διερευνούμε αυτή τη στιγμή τις πιθανότητες να το επαναλάβουμε τις επόμενες χρονιές με συμμετοχή περισσότερων εκπαιδευτικών.

Ωστόσο, επειδή σαν επαγγελματικό Λύκειο δεν μας αρκεί η επαγγελματική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, αλλά ασχολούμαστε και με τους μαθητές όλου του νησιού, προσπαθούμε να φέρουμε σε επικοινωνία τους μαθητές πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, μέσω των διευθυντών τους και του οργανισμού “Aegina” ώστε να διερευνήσουμε πιθανές Erasmus Plus συμμετοχές, αδελφοποίηση με σχολεία στο εξωτερικό και άλλες δράσεις."


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png