Ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κούλογλου, συμμετείχε σε εκδήλωση στο ΓΕΛ Αίγινας, στο πλαίσιο του προγράμματος "Σχολεία Πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

20240329_121133.jpg

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Γενικού Λυκείου Αίγινας στο πρόγραμμα "Σχολεία Πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης", το σχολείο επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής, ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κούλουγλου, προκειμένου να λάβει μέρος σε εκδήλωση, στην οποία ήταν κεντρικός ομιλητής. 


Στόχος της εκδήλωσης ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πολλαπλές επαγγελματικές και ακαδημαϊκές δυνατότητες που τους παρέχει, να γνωρίσουν το Ευρωκοινοβούλιο και τον τρόπο που λειτουργούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, αλλά και τους λόγους που πρέπει να πάρουν μέρος στις ευρωεκλογές.

Το κ. Κούλογλου υποδέχθηκε ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Αίγινας κ. Γιάννης Πεπές, που δήλωσε στο Aegina Portal: 

“Σήμερα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά, που υποδεχόμαστε τον ευρωβουλευτή κύριο Στέλιο Κούλογλου στο σχολείο μας, στο πλαίσιο του προγράμματος, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας και ονομάζεται “Σχολεία πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως στόχο την αύξηση της επίγνωσης, τη διάχυση της πληροφορίας, την γνωστοποίηση στο ευρύτερο κοινό και ιδιαίτερα στα παιδιά μας, των μηχανισμών, των τρόπων, με τους οποίους λειτουργεί το ευρύτερο σπίτι μας, δηλαδή η Ευρώπη και συγκεκριμένα ο ναός της Ευρώπης, ο πολιτικός ναός της Ευρώπης, το Ευρωκοινοβούλιο.

Η σημερινή, λοιπόν, επίσκεψη του κυρίου Κούλογλου, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε τα παιδιά μας, οι μαθητές του 1ου Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Αίγινας, να ενημερωθούν σε σχέση με το πώς λειτουργούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο και ποιες δυνατότητες, ακαδημαϊκές και επαγγελματικές έχουν - πολύτιμες δυνατότητες - ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Κύριε Κούλογλου είναι ιδιαίτερη μας τιμή που σας υποδεχόμαστε, σας ευχαριστούμε πολύ".

Ο κ. Στέλιος Κούλογλου δήλωσε: “Κι εμένα είναι μεγάλη μου χαρά που είμαι εδώ. Γενικά είναι πολύ ενδιαφέρον και ωραία εμπειρία, ζωντανή εμπειρία να μιλάς με τα παιδιά, ιδίως με τα παιδιά της Αίγινας με τα οποία έχω μία ειδική σχέση. Πρέπει να προσπαθήσουμε να δείξουμε στα παιδιά την Ευρωπαϊκή Ένωση και γιατί έχει σημασία να πάρουν μέρος στις εκλογές, οπότε περιμένω να μιλήσω μαζί τους”.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες νωρίτερα, τριανταπέντε μαθητές από όλες τις τάξης του Γενικού Λυκείου, μαζί τους εκπαιδευτικούς κ. Γεωργία Μακρή, κ. Σωτηρία Κωλέττη και κ. Αναστασία Ρούσσου, πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση στο λιμάνι της Αίγινας, στο πλαίσιο του προγράμματος "Σχολεία Πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης", ενημερώνοντας τους πολίτες της Αίγινας για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέσα από ένα πρόγραμμα, όπου οι μαθητές αποκτούν το ρόλο του πρεσβευτή.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png