Ημερίδα προληπτικής οδοντιατρικής στο ΕΠΑΛ Αίγινας, με την Προληπτική Επιτροπή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς.

20240415_102850.jpg


Μία πολύ σημαντική δράση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο ΕΠΑΛ Αίγινας, το οποίο σε συνεργασία με την Προληπτική Επιτροπή του Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς, υλοποίησε ημερίδα προληπτικής οδοντιατρικής.

 


Ο διευθυντής του σχολείου κ Χρίστος Λήτος καλωσορίζοντας την πρόεδρο της Επιτροπής Προληπτικής κ. Βασιλική Σταματάκη, οδοντίατρο και τις συνεργάτιδές της και αναφέρθηκε στην αξία της προληπτικής οδοντιατρικής και της ενημέρωσης στους μαθητές του ΕΠΑΛ.

Η δράση περιελάμβανε ενημέρωση και προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο στους μαθητές, που έδωσαν την συγκατάθεσή τους. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιώς δραστηριοποιείται 35 χρόνια σε τέτοιου είδους δράσεις τόσο σε σχολεία, όσο και σε ειδικές ομάδες πληθυσμών, σε κέντρα ΑΜΕΑ, σε κέντρα προσφύγων, σε κέντρα αστέγων και αλλού.

Η κ. Βασιλική Σταματάκη, αφού επισήμανε ότι η προληπτική οδοντιατρική δεν είναι αναπτυγμένη στην Ελλάδα, είπε για την δράση: "Πηγαίνουμε όπου μας καλούν για να ενημερώσουμε. Σήμερα εδώ τα παιδιά ήτανε αρκετά ήσυχα, μπορώ να πω, για μία ώρα που τους μιλήσαμε καθίσανε σε μεγάλη προσευχή να μας παρακολουθήσουνε. Δεν ήρθαμε εδώ μόνο να τους πούμε πώς να πλύνουμε τα δόντια τους. Εμάς κύριο μέλημά μας είναι να τους ενημερώσουμε τι θα κολλήσουμε από ένα φιλί, εάν τα σκουλαρίκια που βάζουνε στη γλώσσα, στα χείλη είναι επικίνδυνα, εάν μπορούνε να κάνουνε λεύκανση τα 18 και ποιος είναι ασφαλής τρόπος. Να τους πούμε για τις ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούνε ακόμα και με την σεξουαλική επαφή. Να τους πούμε και πώς να πλένουν βέβαια τα δόντια τους να προσέχουνε γενικώς τη στοματική τους υγεία, πώς μπορείς να το στερήσει ένας πονόδοντος στην εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο και διάφορα άλλα σημαντικά πράγματα".



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png