Featured

Το ΓΕΛ Αίγινας συμμετέχει στα "Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2024 - 2025". Οι αξίες της Ε.Ε. και η παραπληροφόρηση στην ενημέρωση, τα θέματα που θα αναλύσουν οι μαθητές.

20250508_101306.jpg
Στο πρόγραμμα "Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2024- 2025" συμμετέχει και φέτος το Γενικό Λύκειο Αίγινας, στο πλαίσιο του εορτασμού της "Ημέρα της Ευρώπης". Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αίγινας αποφάσισαν να τιμήσουν αυτήν την ημέρα, με μία δράση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο λιμάνι της Αίγινας. 


Η δράση αυτή υλοποιήθηκε με ενημέρωση και ερωτήσεις για τους θεσμούς και τις αξίες του σεβασμού, της ισότητας και της αλληλεγγύης που διέπουν την Ε.Ε. και την παραπληροφόρηση, δηλαδή την σκόπιμη διάδοση ψευδών ειδήσεων, ώστε να αποκτήσουν όλοι την ευχέρεια του εντοπισμού τους και ταυτόχρονα την προαγωγή της κριτικής σκέψης.

Οι απαντήσεις θα χρησιμοποιηθούν για στατιστική ανάλυση και θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση των ζητημάτων με τα οποία ασχολήθηκαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους.

Στο Aegina Portal μίλησαν ο αντιδήμαρχος αθλητισμού κ. Βασίλης Ζαμπέλης, η υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Γεωργία Μακρή και η καθηγήτρια κ. Σωτηρία Κωλέττη.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png