Σαν να σταμάτησε ο χρόνος στο κτίριο του βρεφονηπιακού σταθμού στον "Κοντό".

Το κτίριο του βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή "Κοντός" στον Άγιο Νεκτάριο δεν έχει λειτουργήσει ποτέ. Κι όμως, τα πάντα εκεί βρίσκονται μέσα στις συσκευασίες τους. Όλα μοιάζουν σαν να είναι έτοιμα ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του σε λίγες ημέρες. Το κτίριο είναι νεόδμητο, πολλά από τα χαρτοκιβώτια που φιλοξενούν τον εξοπλισμό για τη λειτουργία του δεν έχουν ανοιχτεί ποτέ. Ο χρόνος μοιάζει σαν να έχει σταματήσει. Ένα λεπτό στρώμα σκόνης καλύπτει τα πάντα.

Η αυλή του καλύπτεται από ξερόχορτα και μερικά παιχνίδια που υπάρχουν εκεί είναι μισοκατεστραμμένα από την πολύχρονη έκθεσή τους στις καιρικές συνθήκες. Η κυρία Καίτη Σαλπέα συνοδεύει την κάμερα του Aegina Portal στο εσωτερικό του σταθμού. Η ίδια περιγράφει τους χώρους και τα όσα υπάρχουν εκεί. Συχνά την κυριεύει η αγανάκτηση. Οι κινήσεις της είναι γρήγορες, βιαστικές, θέλει να παρουσιάσει όσα περισσότερα μπορεί. Όλος ο εξοπλισμός που είναι αναγκαίος για τη λειτουργία του σταθμού βρίσκεται ακόμη τοποθετημένος μέσα στα χαρτοκιβώτια. Αυτή η κατάσταση παραμένει έτσι για χρόνια. Από παιδικά έπιπλα, μέχρι σεντόνια και τραπεζομάντιλα,  από συρταριέρες μέχρι μπιμπερό που βρίσκονται ακόμη στη συσκευασία τους σαν και αγοράστηκαν πριν από λίγο.

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του κτιρίου εδώ.

Σε κάποια άλλη γωνία βρίσκονται δεκάδες πολύχρωμα καρεκλάκια για παιδιά, και καρέκλες γραφείου επισκεπτών. Μεγάλα χαρτοκιβώτια περιέχουν παιχνίδια για τον εξωτερικό χώρο. Πολύχρωμα πιάτα και σκεύη κουζίνας μέσα στις συσκευασίες τους δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ. Ακόμη και τα παιχνίδια, επίσης μέσα στις συσκευασίες τους, αχρησιμοποίητα κι αυτά.

Ένας τεράστιος όγκος από εξοπλισμό, που απλά παραμένει σε έναν χώρο που προοριζόταν για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, των εργαζόμενων και μη γονέων, βρίσκεται δίπλα σε αραχνιασμένες πόρτες που δεν άνοιξαν ποτέ για να υποδεχθούν τα παιδιά του νησιού και τους γονείς τους.  Σαν να σταμάτησε ο χρόνος.

"Σαν δήμος έχουμε κινηθεί πάση δυνάμει να μπορέσουμε να τεθεί σε λειτουργία", λέει η κυρία Καίτη Σαλπέα. "Ο δήμαρχος έχει κάνει όλες τις ανάλογες ενέργειες οι οποίες έπρεπε να γίνουν. Έχει απευθυνθεί και στην κυρία Δούρου, όπου ζητάμε το ποσόν τον 100.000 ευρώ για την τελειοποίηση του σταθμού και συγκεκριμένα για τα μαγειρεία".  Εξηγεί ότι όλα στα σταθμό είναι έτοιμα να λειτουργήσουν εκτός από αυτά και συμπληρώνει: "Τα πάντα, από καρεκλάκια, από θρανία, από κρεβατάκια, από παιδικά παιχνίδια. Όλα, τα πάντα υπάρχουν μέσα στο σταθμό. Δεν υπάρχει καμία έλλειψη. Η έλλειψή μας είναι η εγκατάσταση του μαγειρείου. Ζητήσαμε λοιπόν από την κυρία Δούρου και ο δήμαρχος με έγγραφο το οποίο της έστειλε (και μετά από συνεννόηση την οποία είχε με την ίδια) θα εγκρίνει το ποσό των 100.000 ευρώ. Είτε από τα μέσα της χρονιάς, είτε από την ερχόμενη χρονιά να φιλοξενούνται εδώ παιδάκια εργαζομένων και μητέρων και μη εργαζομένων", δηλώνει η κυρία Σαλπέα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png