Τον υποπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος κ. Αργύρη Φραγκούλη, θα τιμήσει ο Δήμος Αίγινας.


Στις 25 Μαρτίου, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, ο Δήμος Αίγινας θα τιμήσει τον Αιγινίτη υποπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος κ. Αργύρη Φραγκούλη. Ο κύριος Φραγκούλης βραβεύθηκε πρόσφατα σε εκδήλωση της Λέσχης του Λιμενικού Σώματος με τον θυρεό της Λέσχης, γιατί τόσο ο ίδιος όσο και το πλήρωμα του σκάφους του Π.Α.Θ/080 "Άγιος Ευστράτιος", του οποίου είναι κυβερνήτης, κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε διαχειρίστηκε πολλά περιστατικά έρευνας και διάσωσης για τα γνωστά γεγονότα στο Αιγαίο, συμμετέχοντας στη διάσωση (7.607) επτά χιλιάδων εξακοσίων επτά ατόμων - προσφύγων.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal

{audio}https://aeginaportaltv.com/videos/daily/17/02/09/vravefsi-fragouli.mp3{/audio}

Την απόφαση αυτή πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αίγινας ύστερα από πρόταση που υπέβαλε ο πρόεδρος κύριος Νίκος Οικονόμου. Η πρόταση προς τον δήμαρχο Αίγινας αναφέρει τα ακόλουθα: Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 στην ετήσια εκδήλωση της Λέσχης Λ.Σ για τη κοπή της βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα σε μια λαμπρή τελετή παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Παν. Κουρουμπλή, του Υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Νεκ. Σαντορινιού, Αρχηγού Λ.Σ Αντιναυάρχου ΛΣ Ράπτη Σταμ.,  τιμήθηκε ο Αιγινήτης Υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος κ. Φραγκούλης Ανάργυρος, ο οποίος ως κυβερνήτης του Περιπολικού Ανοικτής Θαλάσσης 080 μαζί με το πλήρωμα του κατά τη διάρκεια των περιπολιών στο Ανατολικό Αιγαίο το έτος 2016 διέσωσε 7607 πρόσφυγες ενώ κατά το έτος 2015 περίπου 3700.

Θα ήταν παράλειψη εκ μέρους του Δήμου Αίγινας να μην προβεί από την μεριά του σε βράβευση ενός άξιου τέκνου του νησιού. Πόσο μάλλον όταν αυτό το άξιο τέκνο τιμά με ζήλο τον όρκο που έδωσε για την πατρίδα. Σε μια εποχή όπου έχουν χαθεί τα ιδανικά και οι αξίες  πρέπει από την μεριά μας να τιμούμε εκείνους που θα αποτελέσουν πρότυπα για τις επόμενες γενεές".