Συνάντηση Δημήτρη Μούρτζη με την Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού για το ζήτημα του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου.


Συνάντηση είχε την Παρασκευή, για το ζήτημα της επισκευής του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου, με επίκεντρο την εγκάρσια πτέρυγα, ώστε αυτή να μπορέσει να παραχωρηθεί και να χρησιμοποιηθεί από το Δήμο Αίγινας, όπως άλλωστε προβλέπεται, είχε με την Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης. Ο κύριος Μούρτζης δήλωσε ότι λόγω της παρέλευσης διαστήματος μεγαλύτερου από αυτό των επτά ετών από την παράδοση του έργου του Ορφανοτροφείου, το έργο μπορεί να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ενδεχομένως ως έργο συντήρησης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες δηλώσεις.

Επίσης, ο κύριος Μούρτζης έκανε αναφορά στη διαβεβαίωση που έλαβε πρόσφατα από τον κύριο Χρίστο Καραμάνο, αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, ο οποίος των διαβεβαίωσε ότι το ποσό των 2.300.000 ευρώ για το οποίο έχει δεσμευθεί και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2015, εξακολουθεί να υφίσταται για αυτό το σκοπό.


Οι δηλώσεις του κ. Δημήτρη Μούρτζη στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

{audio}https://aeginaportaltv.com/videos/daily/17/03/16/diloseis-dimitris-mourtzis.mp3{/audio}

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με δηλώσεις που είχε κάνει ο κύριος Χατζηπέρος στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, θεσμικά η Περιφέρεια Αττικής δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει έργο του Υπουργείου Πολιτισμού. Αυτός ήταν ο λόγος που για το θέμα αναζητήθηκαν λύσεις από τις νομικές υπηρεσίες του Υπουργείου και της Περιφέρειας. Ο κύριος Μούρτζης θεωρεί ότι αυτό το πρόβλημα φαίνεται να μπορεί να παρακαμφθεί, "εντός των ημερών".

Στην ίδια συνάντηση με την Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού συζητήθηκε και το ζήτημα του έργου του ναού της Αφαίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι συνάντηση, για τα ίδια θέματα, με την υπουργό πολιτισμού κυρία Λυδία Κονιόρδου και την Γενική Γραμματέα κυρία Μαρία Βλαζάκη, είχε ο κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος τον Ιανουάριο. Ήδη από τον Δεκέμβριο (του 2016) το Υπουργείο Πολιτισμού είχε παραδώσει δύο μελέτες στην Περιφέρεια με στόχο την τμηματική επισκευή - αποκατάσταση του χώρου, αρχικά του τομέα που θα παραχωρηθεί στο Δήμο της Αίγινας. Όμως, αν και τα χρήματα υπήρχαν στην Περιφέρεια, το ζήτημα "πάγωσε" αφού θεσμικά, η Περιφέρεια δεν μπορεί να χρηματοδοτεί έργα που ανήκουν σε υπουργεία.

Ο κύριος Μούρτζης ευελπιστεί πως μετά από τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις που είχε, ότι το έργο μπορεί να έχει θετική πορεία και να οδηγηθεί σε δημοπράτηση.