Ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Μούρτζης για τον διαγωνισμό του υποθαλάσσιου αγωγού, μετά την απόφαση του ΣτΕ.


Ως "ιστορική" χαρακτήρισε την απόφαση του ΣτΕ, με την οποία απορρίπτονται οι ενστάσεις των εταιριών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού, ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. "Η απόρριψη των όποιων ενστάσεων είχαν υποβάλει μεταξύ τους οι εταιρίες, πήγε και στο αρχείο και άνοιξε ο δρόμος για να προχωρήσει αυτό το έργο ζωής για το νησί μας", είπε ο κύριος Μούρτζης. Τοποθέτησε στο επόμενο δεκαήμερο το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

Ο κύριος Μούρτης ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη κυρία Ρένα Δούρου, το Αντιπεριφερειάρχη κύριο Παναγιώτη Χατζηπέρο, τον κύριο Χρήστο Καραμάνο Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών. Επίσης αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια. "Όλοι πίστευαν ότι αυτό το έργο έπρεπε να γίνει, αλλά η δημοπράτηση δεν θα γινόταν αν δεν "πέφτανε" τα χρήματα αυτά της Περιφέρειας", είπε σχετικά.

Ακολουθεί η από κοινού δήλωση των κυρίων Παναγιώτη Χατζηπέρου και Δημήτρη Μούρτζη που δημοσιεύθηκε σε Δελτίο Τύπου του Δήμου:

"Ένα αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του κορυφαίου έργου πνοής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων πραγματοποιήθηκε χθες. Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των υποψήφιων αναδόχων του έργου της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ. Με τις αποφάσεις αυτές ανοίγει ο δρόμος για την αποσφράγιση και των οικονομικών προσφορών προκειμένου να επιλεγεί ο ανάδοχος του έργου. Από εδώ και στο εξής οι διαδικασίες μπαίνουν στην τελική ευθεία και αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι με ατελείωτη υπερωριακή εργασία και προσπάθεια ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, βοήθησαν αποφασιστικά να πραγματοποιηθεί και αυτό το βήμα".