Ψηφίστηκε η χρηματοδότηση για τα λιμενικά της Αγίας Μαρίνας και της Πέρδικας. "Δεν χάσαμε ούτε μία στιγμή", είπε ο κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης.


Μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τα δύο σημαντικά λιμενικά έργα του νησιού, αυτά της Αγίας Μαρίνας και της Πέρδικας. Το θέμα συζητήθηκε σήμερα το απόγευμα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Ήταν το τρίτο θέμα στην ημερήσια διάταξη περί "Έγκρισης 2ης Τροποποίησης Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής, οικονομικού έτους 2017" και πιο συγκεκριμένα στον πίνακα για τις εντάξεις νέων έργων ανά δήμο, με ίδια χρηματοδότηση. Τα δύο αυτά λιμενικά έργα θα χρηματοδοτηθούν με 7.400.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal
Για το θέμα ενημέρωσε τους συναδέλφους του χθες βράδυ κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου στην Αίγινα ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης. "Είναι μια μεγάλη επιτυχία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Ήταν μία προσπάθεια από την αρχή, από την πρώτη ημέρα, αυτά τα δύο έργα τρέχανε παράλληλα, δεν χάσαμε ούτε μία στιγμή. Έχουμε τεύχη δημοπράτησης στα χέρια μας. Δύο φορές είχαμε συναντηθεί με τον κύριο δήμαρχο στο γραφείο του κυρίου Καραμάνου και με τη συγκατάθεση της κυρίας Δούρου κατέστη δυνατόν, όντας και εμείς εντάξει στις υποχρεώσεις μας, όλες τις μελέτες, να τρέχουμε γρήγορα, έγκαιρα, να περάσουν οι ΜΠΕ, να γίνουν όλα, να έχουμε τεύχη δημοπράτησης στα χέρια μας. Αύριο εισηγείται να μπει το ποσό αυτό, ώστε πλέον να μπορούν να δημοπρατηθούν τα δύο αυτά έργα, που τόσο πολύ και τόσα χρόνια περιμένει ένα μεγάλο έργο, μάλλον δύο μεγάλα έργα, ο τόπος της Αίγινας".

Η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έκρυβε και άλλες θετικές εξελίξεις για την Αίγινα και ιδιαίτερα για το θέμα του υποθαλάσσιου αγωγού και την πορεία προς τις οικονομικές προσφορές δια στόματος του Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, του κυρίου Χρήστου Καραμάνου. Στην ίδια ενημέρωση έγινε αναφορά και για την μέχρι τώρα πορεία. Για το θέμα θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση, καθώς ήδη χθες προσδιορίστηκε ο χρόνος ανοίγματος των οικονομικών προσφορών από τον κύριο Δημήτρη Μούρτζη στις 10 Ιουλίου.