Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλης Λεούσης για το σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Αγία Μαρίνα.


Στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε αργά χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού κύριος Μανώλης Λεούσης, καθώς σε τρία κεντρικά σημεία της Αγίας Μαρίνας έχουν συγκεντρωθεί τόνοι από σκουπίδια. Δύο από αυτά τα σημεία βρίσκονται σε περιοχές κοινής θέας, στις δύο εισόδους του τουριστικού θέρετρου και ένα ακόμη στην παραλία της περιοχής. Ο κύριος Λεούσης έκανε μία ανασκόπηση των γεγονότων για το πως προέκυψε το πρόβλημα, ήδη από τη συζήτηση που είχε γίνει τον Νοέμβριο στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αύξηση των δημοτικών τελών, σημειώνοντας την τοποθέτησή του τότε, ότι το όχημα που έχει αναλάβει την ευρύτερη περιοχή πρέπει να φτιαχτεί. "Δεν δείχνω ποιος το έκανε ή μάλλον ποιος δεν το έκανε, αλλά έπρεπε να έχει φτιαχτεί. Και φτάνουμε 1η Ιουνίου σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία ήμουν παρών, να ψάχνω να βρω γιατί δε έχει φτιαχτεί ακόμη το απορριμματοφόρο", υπογραμμίζει ο κύριος Λεούσης, που συμπληρώνει ότι τους μήνες αιχμής η περιοχή θα έπρεπε να είχε και δεύτερο απορριμματοφόρο.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal

"Απόψε ακούγονται για εισαγγελείς", είπε ο κύριος Λεούσης που αναφέρει κάτι το οποίο ακούστηκε και στο χθεσινοβραδινό συμβούλιο, ότι δηλαδή λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί για το θέμα θα επιληφθεί εισαγγελέας. Αναφέρει επίσης ότι ενώ χθες έγινε αποκομιδή σε σημεία της Αγίας Μαρίνας, για να καθαριστούν τα τρία αυτά κεντρικά σημεία χρειάζεται ανοιχτό φορτηγό και φορτωτής, λόγω του όγκου των απορριμάτων που έχει συγκεντρωθεί. "Όλοι οι συνάδελφοι, είτε με εστιατόρια, είτε με ξενοδοχεία, δύο μήνες περιμένουν όλοι να ζήσουν. Η Αίγινα έχει γίνει επανειλημμένως ρεζίλι με τα σκουπίδια. Αυτό κάποτε πρέπει να τελειώσει. Είναι μεγάλη πληγή με τον τουρισμό", είπε.

Στον κύριο Λεούση έγιναν ερωτήσεις για το πως αντιδρούν σε αυτό οι επαγγελματίες, αλλά και οι τουρίστες που κάνουν διακοπές στην περιοχή. "Μίλησα με επαγγελματίες της περιοχής και πιθανολογώ μέσα στην εβδομάδα να κάνουμε έκτακτο συμβούλιο για να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Δεν μπορεί να καταστρέφονται περιουσίες, καταστήματα, επιχειρήσεις", τόνισε συμπληρώνοντας επίσης ότι: "Δεν μπορεί κανένας να παίζει με την υγεία του κόσμου, προέχει η υγεία και μετά με την δουλειά του καθενός".

"Ο κόσμος θα φύγει, δεν μπορεί. Η βρώμα που σου έρχεται στα εκατό μέτρα από τον κάδο, που πάμε;" αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού, ενώ σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ακυρώσουν τις διακοπές τους λόγω αυτής της κατάστασης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png