Ως "σοβαρή διοικητική παράληψη" χαρακτήρισε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς την έλλειψη τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ στα οχήματα του δήμου.


O δημοτικός σύμβουλος κύριος Γιάννης Ζορμπάς κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είπε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2014 δεν έχει περάσει κανένα όχημα ΚΤΕΟ. Κατάγγειλε ότι δεν γίνονται σωστά οι διαδικασίες και κάλεσε τον δήμαρχο Αίγινας να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των απορριμάτων.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal

Πιο συγκεκριμένα, στην παρέμβασή του ο κύριος Ζορμπάς είπε: "Επειδή αναφέρθηκε στην αρχή της συνεδρίασης ο κ. δήμαρχος και είπε για καταγγελίες, είπε ότι αφαιρούν τις πινακίδες από τα οχήματα γιατί στερούνται τον τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ. Να πούμε ότι εμείς σαν διοίκηση, είμαστε από τον Σεπτέμβριο του 2014 και δεν έχει περάσει κανένα όχημα ΚΤΕΟ. Επίσης, σε μία έρευνα που έγινε, έχουν να υποβληθούν τα οχήματα σε τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ, κάποια από το 2007 και κάποια άλλα από το 2009. Αυτή, είναι μία πολύ σοβαρή διοικητική παράληψη.

Και επειδή άκουσα κάποιες δηλώσεις από μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, ότι είναι πρόβλημα της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Δεν έχει έρθει κάποιο θέμα, κάποια εισήγηση, κάποιο πρωτογενές αίτημα ή κάποια πίστωση, δέσμευση πίστωσης, για αυτό το κόστος. Πως λοιπόν ευθύνεται η οικονομική επιτροπή. Η οικονομική επιτροπή ελέγχει τις εισηγήσεις, τα πρωτογενή αιτήματα και αποφασίζει και τα εγκρίνει.

Άρα εδώ έχουμε ένα διοικητικό κενό, το οποίο είτε είναι σε θέμα προϊσταμένου, είτε είναι σε θέμα αιρετών. Επίσης, διαπιστώνεται ότι αυτή τη στιγμή είναι ένα όχημα. Ένα; ενάμιση; δύο; (δεν μιλάω για τράκτορες, μιλάω για απορριμματοφόρα για την αποκομιδή) πως λοιπόν μπορούν αυτά τα δύο οχήματα να μαζέψουν όλο τον όγκο. Εγώ θα πρότεινα στη θέση σας κύριε δήμαρχε έκτακτο υπηρεσιακό και να δούμε τι μπορούμε να κάνετε.

Δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι, με δύο οχήματα. Σε συνομιλία που είχα με το γραφείο κίνησης, αναφέρθηκε, ότι πολλά έχουν προβλήματα στους κάδους. Δεν είναι δηλαδή να πάνε σε συνεργείο, αλλά πρέπει να πάνε σε συγκεκριμένο συνεργείο που φτιάχνει τους κάδους, όπου εκεί υπάρχει ένα "άνοιγμα" μια οφειλή, η οποία δημιουργήθηκε επειδή δεν γίνονται σωστά οι διαδικασίες. Και καλούμαστε να αποπληρώσουμε κάτι το οποίο δεν έχει περάσει από την οικονομική επιτροπή.

Αυτά όλα δεν θα έπρεπε να περνάνε από την οικονομική, να γίνουν οι ανάλογες διαδικασίες και να μην υπάρξει πρόβλημα; Δεν μπορούμε με ένα mail εσωτερικό να λες ναι, αποδέχομαι αυτή τη βλάβη, να στο φτιάχνω και μετά να μην αποπληρώνεται. Αυτό λοιπόν για να κλείσω, επειδή είναι πάρα πολύ σοβαρό, Ιούλιος - Αύγουστος, θα έπρεπε να συγκαλέσετε έκτακτο συμβούλιο και να δείτε έναν άμεσο σχεδιασμό και πως μπορούν να αποκατασταθούν αυτά τα οχήματα για να μαζέψουν τα απορρίμματα".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png