Πρωτοβουλία Γιάννη Λεφάκη για την μεταφορά των απορριμάτων.


Στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε πριν από λίγο ο κύριος Γιάννης Λεφάκης, ιδιοκτήτης της εταιρείας Νova Ferries, η οποία είναι μέλος της Κοινοπραξίας Πλοίων Σαρωνικού. Ο κύριος Λεφάκης αναπτύσσει τις τελευταίες ώρες μία πρωτοβουλία προκειμένου να γίνει εφικτή η αποκομιδή και η μεταφορά των τόνων σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί στην Αίγινα. Πιο συγκεκριμένα και μετά από επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη, έκανε γνωστή την πρόθεση του ιδίου αλλά και της κοινοπραξίας, να διαθέσει δωρεάν ένα οχηματαγωγό πλοίο προκειμένου να μεταφερθούν οι τόνοι των απορριμάτων που έχουν συγκεντρωθεί στην Αίγινα. Επίσης, κάλεσε τους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. φορτηγών στην Αίγινα να διαθέσουν τα οχήματά τους για την αποκομιδή, καθώς όπως είπε με τα μέσα που έχει ο δήμος αυτή τη στιγμή είναι αδύνατη, λόγω του όγκου των νέων απορριμάτων που απορρίπτονται καθημερινά. Ο κύριος Λεφάκης είπε τα ακόλουθα:

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal

"Ο όγκος των σκουπιδιών που έχει συσσωρευθεί στην Αίγινα μετά από την απεργία και η αυξημένη κίνηση λόγω θερινής περιόδου, έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα στο νησί, που πλέον μπορώ να πω ότι είναι απαράδεκτο για την εποχή μας και τις μέρες μας. Θα πρέπει να γίνει πλέον μία προσπάθεια από όλους τους ενδιαφερόμενους και τους ασχολούμενους με τον τουρισμό, για να καθαρίσει το νησί από τα σκουπίδια. Θα πρέπει να μην ασχολούμαστε τώρα με το ποιος φταίει και τι δεν φταίει, για το τι έγινε και τι δεν έγινε για να προβλεφθεί η κατάσταση αυτή, αλλά θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μία άμεση λύση.

Για το λόγο αυτό επικοινώνησα σήμερα με τον δήμαρχο τον κύριο Δημήτρη Μούρτζη και του πρότεινα, επειδή με τα υπάρχοντα απορριμματοφόρα το νησί δεν πρόκειται να αδειάσει γιατί κάθε μέρα προστίθενται τόνοι σκουπιδιών, θα πρέπει να γίνει μία οργανωμένη προσπάθεια από φορτηγά αυτοκίνητα και η Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού θα του διαθέσει δωρεάν οχηματαγωγό πλοίο, το οποίο θα κάνει δωρεάν κάποια δρομολόγια, χωρίς επιβάτες, αποκλειστικά για την μεταφορά των σκουπιδιών, για να μπορέσουν να μεταφερθούν τα αυτοκίνητα αυτά στον Πειραιά, να ξεφορτώνουν και να ξανάρχονται πίσω.

Η προσπάθεια αυτή όμως θα πρέπει να γίνει συντονισμένα και από τους ιδιοκτήτες των φορτηγών, οι οποίοι πιστεύω κι εγώ προσωπικά τους καλώ, να διαθέσουν κάποια φορτηγά για να μπορέσει να γίνει αυτή η αποκομιδή. Εάν ένα - δύο φορτηγά μπορέσει και διαθέσει ο καθένας, νομίζω ότι το καθάρισμα του νησιού θα γίνει πολύ σύντομα στις επόμενες μία ή δύο ημέρες.

Αρκεί να δείξουν όλοι την καλή θέληση και την προσπάθειά τους, για να αλλάξουν το νησί μας σε χρόνο μηδέν. Η κοινοπραξία, όπως είπα, θα διαθέσει πλοίο το οποίο θα κάνει τη μεταφορά αποκλειστικά για τα σκουπίδια, χωρίς την μεταφορά επιβατών, που βέβαια αυτό θα ήταν αδύνατον. Ελπίζω να υπάρξει ανταπόκριση από τους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. φορτηγών και να μπορέσει να λυθεί το θέμα.

Βεβαίως, αν καταφέρει ο δήμαρχος και φέρει και φορτηγά αυτοκίνητα από την Αθήνα, αυτό πιθανών να είναι ακόμη καλύτερο. Αλλά επειδή αυτό μπορεί να είναι χρονοβόρο, γιατί μπορεί να θέλει διαγωνισμούς, η άμεση λύση είναι η οικειοθελής προσφορά των ιδιωτών της Αίγινας".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png